點心

引用:
原帖由 情人淚 於 2008-2-6 06:38 PM 發表

4個點心佬做的場、頂籠二三十圍埸酒家仔、點可能賣到三萬底糕啊大佬、唔好玩啦
我地今年總共賣左7千幾底,都算唔錯.
今日年三十都要推多幾十底蘿白糕

引用:
原帖由 ken941325 於 2008-2-5 11:01 PM 發表
我都係尋日先推哂d糕...3萬底..4條友做..做到想死..
原來呢到都幾多師兄係到吹水..得閒上黎傾下計先..
多多指教!!
嘩,師兄你好勁呀.
我就一定做唔黎

做點心,起身起咁早,真係好辛苦

恭祝全世界點心師傅:新春發大財.
心想事成.身壯力健.龍馬精神.
並祝飲食業同仁,鼠年行大運,工作愉快.財源滾滾來.

我祝各位飲食從業員
身體健健康康
工作順順利利
人工加完再加
日日開開開心心
希望各位繼續支持香港討論區,謝謝!

全日返去12個鐘頭剩係推糕..做左1個月..你話有冇3萬底?
一日都係做1千左右姐

首先本人是一名點心佬大大話話走過30~40間酒樓地抓檔
由1998年入行<17歲>做學徒到現左2008年做幫車
做點心最慘真係起得早所以我現左情願少2000HKD
都找份返7:00的工作

仲有各位C兄我做鶢鴟t個夜市位
人工12000
請各C兄有人就PM我THX!!!

引用:
原帖由 OKOKYIP 於 2008-2-14 05:56 PM 發表
首先本人是一名點心佬大大話話走過30~40間酒樓地抓檔
由1998年入行<17歲>做學徒到現左2008年做幫車
做點心最慘真係起得早所以我現左情願少2000HKD
都找份返7:00的工作

仲有各位C兄我做鶢鴟t個夜市 ...
老友,呢度唔可以招聘喎~
下次唔好啦

各C兄扒完文有小小野分響風車生粉撈{埋{埋獻1流
薯粉整潮洲佬用左包靚
但本人公司仲有1隻叫機場生粉唔知各C兄有冇用過

引用:
原帖由 OKOKYIP 於 2008-2-14 07:04 PM 發表
各C兄扒完文有小小野分響風車生粉撈{埋{埋獻1流
薯粉整潮洲佬用左包靚
但本人公司仲有1隻叫機場生粉唔知各C兄有冇用過
風車生粉好普遍,唔奇.
用來整蝦餃皮同潮州佬都唔錯.
反而用d雜牌生粉就好難就,出黎d效果都好差.
惟一好處就係價錢平..

沉啦.推推先.
過完年,各c兄仲忙唔忙呀?

同行師兄~

.近排係唔係好忙呢'''無人上來既..

引用:
原帖由 瀧澤秀明~ 於 2008-2-28 07:38 PM 發表
.近排係唔係好忙呢'''無人上來既..
係掛,呢排真係冇咩人

放左個長假 ,明天又要開始返工,又要做了,仲要過海,慘...

引用:
原帖由 評論員 於 2007-12-27 11:55 AM 發表
如題,唔知有冇朋友都係點心佬?
起五更,做十二粒,四日假,唉
仲辛苦過做麵包-0-"""

請問點心佬人工幾多∼????

伸延閱讀
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。