分享自製皮具 (#50新增自製皮具)

好靚嘅自製皮具!相信花咗唔少時間及心機,動手DIY完成品獨一無二嗰種滿足感好難形容,只有自已才能感受到,以前小弟都有做過1:1嘅皮具,呢幾年主力製作1:6嘅小皮件。 期待見到樓主更多嘅自製皮具!

引用:
原帖由 ManSoNhEunG 於 2008-6-8 11:12 PM 發表
我個人覺得自制既唔錯啦wo
支持
多謝支持

引用:
原帖由 lawrence_c 於 2008-6-8 11:15 PM 發表
thank you for sharing
u are welcome

引用:
原帖由 Pat-Lin 於 2008-6-9 11:01 AM 發表
好靚嘅自製皮具!相信花咗唔少時間及心機,動手DIY完成品獨一無二嗰種滿足感好難形容,只有自已才能感受到,以前小弟都有做過1:1嘅皮具,呢幾年主力製作1:6嘅小皮件。:lov ...
其實唔係好靚 不過下次會整好o的 !
師兄原來玩開皮具
想問下diy皮具o既工具香港邊度有
之前有師兄send 左個網站俾我令我知道唔少有用工具~
唔知師兄o係邊度買開呢 ~

師兄都post 下你o的作品出黎

你去過復興號未 ? 係深水埔福榮街近欽州街...
如要買線蠟就去福興...係大南街近南昌街...希望幫到你

引用:
原帖由 rollins 於 2008-6-9 06:50 PM 發表
你去過復興號未 ? 係深水埔福榮街近欽州街...
如要買線蠟就去福興...係大南街近南昌街...希望幫到你
o個頭無行到 唔該晒師兄 ~

引用:
原帖由 johnexe 於 2008-6-9 06:26 PM 發表

其實唔係好靚 不過下次會整好o的 !
師兄原來玩開皮具
想問下diy皮具o既工具香港邊度有
之前有師兄send 左個網站俾我令我知道唔少有用工具~
唔知師兄o係邊度買開呢 ~

師兄都post 下你o的 ...
Johnexe兄港島呢邊有間叫"看思美勞用品公司"大多數diy皮具要用嘅工具及参考書都可以揾到。
地址:灣仔軒尼詩道218號寶昇商業大厦3A室,得閒去行吓一定有收穫!

小弟嘅劣作放喺個人網站內,多多指教!!
www.pat-lin.com

引用:
原帖由 Pat-Lin 於 2008-6-9 08:16 PM 發表

Johnexe兄港島呢邊有間叫"看思美勞用品公司"大多數diy皮具要用嘅工具及参考書都可以揾到。
地址:灣仔軒尼詩道218號寶昇商業大厦3A室,得閒去行吓一定有收穫!

小弟Ü ...
唔該晒師兄有時間一定會行去 !
師兄o的手工一流 !! 咁細都整到咁靚 ~
小弟大開眼界

引用:
原帖由 johnexe 於 2008-6-9 08:47 PM 發表

唔該晒師兄有時間一定會行去 !
師兄o的手工一流 !! 咁細都整到咁靚 ~
小弟大開眼界
Johnexe兄過獎

搭單問下,我想問下邊到有關於皮具diy既書籍呢?? thx

眼大睇過龍=.=,原來Pat-Lin兄已經講左~~

幾好喎

整得幾好,第一次整算唔錯嫁啦

師兄 整得不錯
我想問吓d銀扣係邊度買的??深水步???

吾錯渦

伸延閱讀
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。