2001年平治S500L油費一問

2001年平治S500L油費一問 E-mail 此主題給朋友

小妹想請問各位知唔知此車每公里大約行多少錢, S500L同埋S320L啲油費係唔係會相差好遠. 我聽啲朋友講就話其實唔會相差好多姐, 因為架車好重, 所以大cc會比較好啲, 佢地咁講唔知啱唔啱呢, 請各位高手幫幫小妹...

回覆 1# 的帖子

買得哩個class 車
都唔會呔care 油錢啦
$2.5/km 係咁
3/km 咪又係咁

ps
哩頂級房車
但係好多人就走去出部細cc model like s320/ 730i
我就覺得買車人好肉酸同埋好孤寒囉

UA4>JZX100>EK4>HY33>GF50>UBS26G>UCF20>UZJ100>MNH10

引用:
原帖由 dormicum 於 2008-10-8 09:01 發表
買得哩個class 翵
都唔會呔care 油錢謚
$2.5/km 係咁
3/km 咪又係咁

ps
哩瓥趙觼虼
但係好多人就走去出部細cc 鮛odel like s320/ 730i
我就覺得買車ឮ ...
你估s350唔洗錢咩, 又好渣又好坐, 好失禮咩? 唔好咁憎人富貴喇ching

香討特色
買A不如買CLA
買CLA不如買C
買C不如買E
買E不如買S
買S就話要請埋司機
買B就話冇$唔好買BENz
買SLK就話女人車
買CLK就話坐得四個人
買ML就話架車冇咩力
買CLS,R, GL,就話呢D邊係Benz, 再加句咁嘅價錢我買......

引用:
原帖由 MarkX 於 2008-10-8 10:28 發表

你估s350唔洗錢咩, 又好渣又好坐, 好失禮咩? 唔好咁憎人富貴喇ching
咁就叫憎人富貴?
你咪當我係西囉
hahahaha

不過我同幾個朋友始終覺得買頂級房車但係買最細cc
係一件幾孤寒事囉

UA4>JZX100>EK4>HY33>GF50>UBS26G>UCF20>UZJ100>MNH10

引用:
原帖由 dormicum 於 2008-10-8 10:37 AM 發表
咁就叫憎人富貴?
你咪當我係I西囉
hahahaha

不過我同幾個朋友始終覺得買頂級房車但係買最細cc
係一件幾孤寒翵ちo
車廠出得不同 cc , 車行又會引入有市場的 model
各取所需, 又不見得是什麼孤寒唔孤寒
有人亦言道下下 s500/s600 係充大頭鬼添 .... 我也不認同啊

引用:
原帖由 pwkyau 於 2008-10-8 10:44 AM 發表

有人亦言道下下 s500/s600 係充大頭鬼添 .... 我也不認同啊
正是....

引用:
原帖由 pwkyau 於 2008-10-8 10:44 發表

我覺得各取所需, 有d請司機要咁大cc黎做mug.......

香討特色
買A不如買CLA
買CLA不如買C
買C不如買E
買E不如買S
買S就話要請埋司機
買SLK就話女人車
買CLK就話坐得四個人
買ML就話架車冇咩力
買CLS,R, GL,就話呢D邊係Benz, 再加句咁嘅價錢我買......

回覆 7# 的帖子

有唔少公司都係買俾客坐

回覆 5# 的帖子

副3200cc 推架噸八車

回覆 8# 的帖子

ching 你個架係未infiniti? 好型下喎.....

香討特色
買A不如買CLA
買CLA不如買C
買C不如買E
買E不如買S
買S就話要請埋司機
買SLK就話女人車
買CLK就話坐得四個人
買ML就話架車冇咩力

引用:
原帖由 dormicum 於 2008-10-8 10:53 AM 發表
城3200cc 螫嶼[噸八車
買家覺得夠的話 ..... 咪由得人地囉 .....

引用:
原帖由 dormicum 於 2008-10-8 10:53 發表
城3200cc 螫嶼[噸八車
你真係要try下s350, 一定唔係你想像咁.....

香討特色
買A不如買CLA
買CLA不如買C
買C不如買E
買E不如買S
買S就話要請埋司機
買SLK就話女人車
買CLK就話坐得四個人
買ML就話架車冇咩力

引用:
原帖由 MarkX 於 2008-10-8 10:55 發表

w221 未試過
w220 s320/ s500/ s55L 都試過

引用:
原帖由 MarkX 於 2008-10-8 10:54 發表
ching 你個架係未infiniti? 好型下喎.....

引用:
原帖由 MarkX 於 2008-10-8 10:55 AM 發表

我都渣過, 平地馬力扭力很充裕, 上斜也未致於不夠力
有人買車求慳油代步, 又人求推背快感, 各取所需

伸延閱讀
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。