註冊 登入

墾丁專題

請問樓主: 4月份 2大2小由香港到墾丁玩五天, 我不想到高雄市玩 ,可否提供一個行程.

回覆 引用 TOP

請問各位..

如二月份底去墾丁..天氣ok嗎??

台中過墾丁需時多久呢??

回覆 引用 TOP

多謝樓主資料。請問如2月中去墾丁天氣ok嗎?? 會不會因大冷而沒有值得旅遊地方?

回覆 引用 TOP

我想請教一下,
黎緊打算帶埋仔仔(4歲)一家3口去墾丁玩下,
應該邊個月份去最好??要落水玩嫁~~
同埋,淨係係墾丁既話3d2n夠會唔會太少?
因仔仔將會係第一次去旅行,怕佢會唔慣~
thx=D

回覆 引用 TOP

請教如果在台南市往墾丁,可乘那車子?
是不是由高雄去墾丁方便些?
thx!

熱門搜尋: 去印 甩頭髮 美白精華 保濕精華 皮膚 美容課程

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 mailagoago 於 2009-1-13 22:47 發表

請教如果在台南市往墾丁,可乘那車子?
是不是由高雄去墾丁方便些?
thx!
我所知既係.....台南撘返台鉄到高雄..大約一小時到

之後再撘街車到墾丁吧. 大約2小時左右!

回覆 引用 TOP

hi

因我未訂台南的酒店, 那改變計劃,
是不是由高雄去墾丁方便, 快些?

thx!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 mailagoago 於 2009-1-14 14:18 發表

hi

因我未訂台南的酒店, 那改變計劃,
是不是由高雄去墾丁方便, 快些?

thx!
當然啦......大約2小時車程便到

回覆 引用 TOP

我想問一下2人去墾丁玩~~~~~~~~
去各個景點要如何去?
有沒有的士?
電動車可去到各景點嗎?
會不會很快沒電?
租電單車(台灣好像叫機車)?
我有國際車牌
還是有沒有車子可以電召?
請解答一下3Q

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 駱小姐 於 2009-1-12 17:54 發表

我想請教一下,
黎緊打算帶埋仔仔(4歲)一家3口去墾丁玩下,
應該邊個月份去最好??要落水玩嫁~~
同埋,淨係係墾丁既話3d2n夠會唔會太少?
因仔仔將會係第一次去旅行,怕佢會唔慣~
thx=D
其實大家最好都係等天氣 熱 d先去墾丁啦.. 因為我覺得天氣冷去墾丁真係好o徙..
我自己本身好怕熱..  但係當我係墾丁大街被哂到擘唔大眼個時.. 我覺得好正.. 真係好好feel ~ 會好想去玩水 or 係沙灘 chill 吓 ~~    我都試過去到係 陰天.. 真係兩樣野. ..雖然我唔知點解台灣d女仔咁strong 仲可以著 binkini 周街行., 但係我就同 d frds 著哂風褸.. 不過去旅行..  心情好 就去邊都好啦 ~ 大家旅途愉快 ~

回覆 引用 TOP

我和太太二人    有 5 日 4  夜 去 高雄和恆春和 墾丁

我想問要怎樣安排行程.. 謝謝.
本人不會駕車..
謝謝.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 CoolM 於 2009-1-31 09:36 發表

我和太太二人    有 5 日 4  夜 去 高雄和恆春和 墾丁

我想問要怎樣安排行程.. 謝謝.
本人不會駕車..
謝謝.
去墾丁, 你只要係高雄車站對出撘公車.  大約2小時便可以到墾丁, 好方便的

至於行程. 我建議係墾丁用3日2夜到.....

因為墾丁本身地方不大. 主要係睇風景為主

回覆 引用 TOP

請問~有冇相熟墾丁包車司機介紹~平~靚~正~~~????

回覆 引用 TOP

會係4月30到高雄+墾丁4天
己經book左車由高雄<-->墾丁 & 墾丁遊覽
但係未book到民宿, 問過好多間都要收訂金, 請問有冇推介呀 ?
另85大樓d民宿ok嗎 ?
謝 !

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。