註冊 登入

墾丁專題

下星期去墾丁了, 但溫度好似重係十幾廿度,,,點算,,想落水玩呢

回覆 引用 TOP

墾丁真係好靚呀 ~

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 方小糖 於 2009-3-13 01:05 AM 發表

下星期去墾丁了, 但溫度好似重係十幾廿度,,,點算,,想落水玩呢
咦...我都係WOR...我20-22...
你呢?

回覆 引用 TOP

回覆 63# 的帖子

我都係呢段時間去,21-23

回覆 引用 TOP

咁高雄去墾丁坐乜車去呀?

熱門搜尋: 鑽石 生bb 結婚 懷孕 眼部護理 西裝訂造 新娘化妝

回覆 引用 TOP

行程

打算六月去,想問行程,想去…

關山、出火、墾丁大街

浮潛、後壁湖、燈塔、最南點、龍磐

海生館、南灣、小型賽車

四天可以不趕忙地行完嗎,想base在船帆石

另外,除海生館較遠外,其他地方用單車去到嗎
每個景點踩半個小時去到嗎
因為想一至兩天用單車遊覽~~

謝謝!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 yema21 於 2009-3-21 11:50 AM 發表

關山、出火、墾丁大街

海生館、南灣、小型賽車

另外,除海生館較遠外,其他地方用 ...
踏單車 踏到你腳都酸也未到......
在墾丁 可以依靠公車(班次疏) 或者同其他香港旅客夾埋一齊包駕車 會好好多

邊個話我走左?
國家一日還在 我心一日不死

旅遊家的思想 只愛在吹水區留連的人如何能明白?
紙上談兵 誰也懂

回覆 引用 TOP

我都好想去, 我想請問, 通常玩幾多日?
大部分景點都想去~

A kiss is a secret told to the mouth instead of the ear.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kaka517 於 2009-3-21 11:23 PM 發表

我都好想去, 我想請問, 通常玩幾多日?
大部分景點都想去~
玩2-3日都得 個度D景點相距好遠 唔用包車 可以打散幾日慢慢玩 都好soft架

邊個話我走左?
國家一日還在 我心一日不死

旅遊家的思想 只愛在吹水區留連的人如何能明白?
紙上談兵 誰也懂

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 yema21 於 2009-3-21 11:50 發表

關山、出火、墾丁大街
海生館、南灣、小型賽車

另外,除海生館較遠外,其他地方用 ...
揸車都覺耐.. 仲踩單車. .. 蛇都死..   唔好制呀 ~  

有時間可以兜吓 恆春古城.. 有間 小杜包子 好出名架 !!

熱門搜尋: 學日文 浸大持續進修學院 酒店業 升學

回覆 引用 TOP

剛從墾丁回來, 很好玩。
不過騎單車就大排騎啦

熱門搜尋: 手錶品牌 結婚對戒 時裝

回覆 引用 TOP

回覆 65# 的帖子

之前 2月去過,問民宿有冇包車介紹...我地兩個人坐包車 (七人車) 每人 NT$350,預約係左營高鐵站接我地
不過要預左佢地會接多齯H,一次過載幾個人入墾丁

回覆 引用 TOP

回覆 69# 的帖子

我叫 '到此一遊' ,去啎@晚民宿

上半晝 join 觀光局 local tour (出火、鵝鑾鼻、恆春附近的奇形怪石等),3 ~ 4 hours 完

下午去海生館,行左 2 hours 再坐包車番高雄

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 O嘴英明 於 2009-3-26 03:27 AM 發表

剛從墾丁回來, 很好玩。
不過騎單車就大排騎啦
如果騎電動單車呢?

我想在墾丁大街騎電動單車經海邊景點去佳樂水方向再番轉頭
食過午飯換左電再去貓鼻頭果邊

去恆春我就會坐公車
跟住步行去出火(平日無公車)

唔知咁樣行唔行得通呢

熱門搜尋: 產前講座 陪月員 懷孕須知

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。