報左團先發現特區護照唔夠半年期, 點算????

報左團先發現特區護照唔夠半年期, 點算???? E-mail 此主題給朋友

我個朋友報左團先發現特區護照唔夠半年期, 12月4日晚出發, 星期一11月24日去搞續期, 夠時間嗎???? 只得返9個working days....

應該唔夠, 你星期一馬上去入境事務處, 要早D , 因為早上好多大陸栘民攞 SAR . 最好 08:30 到排定隊, 準備相片, 舊PASSPORT, 同埋報左團既收據. 睇下有無得攪啦

引用:
原帖由 frances0505 於 2008-11-22 10:23 PM 發表
我個朋友報左團先發現特區護照唔夠半年期, 12月4日晚出發, 星期一11月24日去搞續期, 夠時間嗎???? 只得返9個working days....
大件事!特區護照已經冇快証攞 一定冇可能趕到
唯一希望你朋友以前有冇BNO
      BNO仲有快証續 好似千幾蚊2-3日有得攞

◎講你又唔明 明你又唔做 做你又做錯◎
◎錯你又唔認 認你又唔改 改你又改錯◎

引用:
原帖由 HKTL 於 2008-11-22 10:32 PM 發表
應該唔夠, 你星期一馬上去入境事務處, 要早D , 因為早上好多大陸栘民攞 SAR . 最好 08:30 到排定隊, 準備相片, 舊PASSPORT, 同埋報左團既收據. 睇下有無得攪啦
我諗唔得喇!除特別理由(死人塌摟)一定唔接受快証
      正常續証好似要20幾日

EGL話應該得... 如果得返一個星期就一定唔得....

引用:
原帖由 frances0505 於 2008-11-22 10:43 PM 發表
EGL話應該得... 如果得返一個星期就一定唔得....
EGL同你朋友攪?
      係第二版好多版友試過都唔得
如果你朋友真係做到

寫封信話報咗團先發覺就過期

引用:
原帖由 yoyotwo 於 2008-11-22 10:50 PM 發表

EGL同你朋友攪?
      係第二版好多版友試過都唔得
如果你朋友真係做到
唔係. 係我朋友星期一會一早去灣仔搞.
EGL個staff話佢見得多, 現在都應該趕得到, 要帶齊所有單俾官睇, 求下情, 我另外有朋友係其他旅行社做, 佢都話應該得, 希望OK啦...
如果唔係就改出發日期 (買了保險)

聽講現在只可以叫公司寫信話是公幹才可以

續BNO快證一定得, 不過貴

特區就未必啦, 早幾日特區先叫人聖誕出們要提早申請
恐怕會渣正o黎做啦

[img][/img]
http://i548.photobucket.com/albums/ii333/yuenes2/JensenAckles-small.jpg

有點奇怪嘅係... EGL報名時無問你拿passport對有效日期咩? 我上門市報都有check ga bor...

[quote]原帖由 cctthk 於 2008-11-23 02:07 PM 發表
有點奇怪嘅係... EGL報名時無問你拿passport對有效日期咩? 我上門市報都有check ga bor... [/quote

係電話報名的, EGL都有提, 但無check.... 現在先發現....

引用:
原帖由 cctthk 於 2008-11-23 02:07 PM 發表
有點奇怪嘅係... EGL報名時無問你拿passport對有效日期咩? 我上門市報都有check ga bor...
係電話報名的, EGL都有提, 但無check.... 現在先發現....

你都幾危..不過都要試下返正比左錢了..

上年入境處開始唔處理加快申請passport手續

5-10-2011 金百利 http://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=15606996&extra=page%3D1&frombbs=1
5-10-2011 漁喜小菜皇 http://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=15610060

伸延閱讀
 28 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。