康民處免費租埸既結果

康民處免費租埸既結果 E-mail 此主題給朋友

申訴專員查康文署免費計劃
轉自(明報)12月11日 星期四 12:25

申訴專員就[url=]康文署
[/url]的「免費使用康樂設施計劃」,展開主動調查,因收到不少市民投訴。
申訴專員戴婉瑩表示,他們就有關計劃,收到不少市民投訴,主要是批評當局在籌劃及執行上欠妥善。投訴內容大多是指網上預訂線路繁忙、部分康樂設施並未包括在內,以及有人浪費資源和濫用系統,反令平日經常使用設施的市民難以訂場。在處理這些投訴時,申訴專員發現有些行政上的問題,須作更全面的審研
她指出,康文署推行這項計劃,與市民分享中國主辦[url=]奧運
[/url]會的喜悅,原意甚好。雖然這可能是獨一無二的計劃,未必會再度推行,但所得經驗應適用於其他項目。故怹們展開主動調查,應有助當局日後實行改善措施。
申訴專員歡迎市民就這項調查提出意見。可於2009年1月12日或之前把意見送達該署:
地址: 香港干諾道中168-200號信德中心[url=]招商局
[/url]大廈30樓

傳真: 2882 8149
電郵: complaints@omb.gov.hk

為免遲D香港又搞呢D咁勞民傷財既活動,請大家多send E-mail去提出意見!!

成日係球場學到野..真係多謝各位師兄≥∀≤
click下peter仔會有新發現~~~ XD

我覺得很不錯呀!
我暑假book到超過20場ball
我全部都有去哂!
一個好好的措施

引用:
原帖由 suenman02 於 2008-12-11 06:26 PM 發表
我覺得很不錯呀!
我暑假book到超過20場ball
我全部都有去哂!
一個好好的措施
我見過超過 20 個場地係浪費了的

*不要自我升 le ,  多謝合作*

引用:
原帖由 ireneyip831 於 2008-12-11 08:12 PM 發表

我都見過唔止20個場浪費,重係響黃金時間

引用:
原帖由 ireneyip831 於 2008-12-11 08:12 PM 發表

i have picked "chicken" more than 20 times

─( ̄(●●) ̄)─ ─( ̄(●●) ̄)──( ̄(●●) ̄)─

引用:
原帖由 殺手肥貓 於 2008-12-11 05:25 PM 發表
申訴專員查康文署免費計劃
轉自(明報)12月11日 星期四 12:25

申訴專員就康文署
的「免費使用康樂設施計劃」,展開主動調查,因收到不少市民投訴。
申 ...
真係攪 C 棍 , 要投訴

中有咩好投呀..
我又唔信佢地唔知

引用:

同意呀

我同班姊妹傾計時, 佢地都話唔識打波 都BOOK嚟 玩吓

玩一陣 就走咗

引用:
原帖由 亞雷 於 2008-12-11 09:18 PM 發表
中有咩好投呀..
我又唔信佢地唔知
希望出年 唔好再攪

但好似 因為東亞運動會, 再推出多一次

政府本身d場咁貴.....

一切都由免費場開始

其實免費就無謂啦,
埸費減到$20的話,
市民又得益,
又唔會比人亂book埸地

08年奧運完結後,開始接觸羽毛球!

引用:
原帖由 大婆Fanny 於 2008-12-11 09:26 PM 發表

同意呀

我同班姊妹傾計時, 佢地都話唔識打波 都BOOK嚟 玩吓

玩一陣 就走咗
都好過來都無來過啦

*不要自我升 le ,  多謝合作*

要益市民用免費場都得,閒日一至五 8AM-3PM,其他時段由附費嘅 BOOK。

我地打工仔有份交稅嘅都有機會享用下D設施。公道嗎?

講起都把幾火 ,搞到我0個幾個月無波打.
朝朝起身上網訂場都load半粒鐘先入到去,己經無晒場
佢真係唔搞好過搞,打開波變左無波打,唔打波0既就走晒去book場
浪費左個場又唔追究d人
見到有人無場打,或有場無人打真係

伸延閱讀
 20 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。