究竟今年有無信用卡交稅優惠?

究竟今年有無信用卡交稅優惠? E-mail 此主題給朋友

大家知唔知道邊間有呀?
點解我見黎見去都淨係得稅貸/信用卡分期交稅
無以前果的送錢呀, 抽獎果的優惠既?

Bankcomm、Shancom 都有一些小恩小惠。

銀行縮水啦...等如早幾年用信用卡交稅仲有積分送添...
引用:
原帖由 italiano 於 2008-12-22 06:06 PM 發表
大家知唔知道邊間有呀?
點解我見黎見去都淨係得稅貸/信用卡分期交稅
無以前果的送錢呀, 抽獎果的優惠既?

回覆 3# 的帖子

Example
Bankcomm (交銀) 每交5000元,回贈10元
http://www.bankcomm.com.hk/tw/personal/tax_bill.html

小恩小惠
All are greedy clients

引用:
原帖由 yoyo2001 於 2008-12-22 09:12 PM 發表
小恩小惠
All are greedy clients
換個角度睇,我係客戶,梗係想 maximize 我既最大利益架啦
佢唔俾優惠我,我又唔考慮用佢張卡找數
交稅如是,簽賬亦如是
我有差不多十張卡係手,點解要用佢?

回覆 6# 的帖子

Exactly & totally agreed

引用:
原帖由 ICARUS 於 2008-12-22 10:03 PM 發表

換個角度睇,我係客戶,梗係想 maximize 我既最大利益架啦
佢唔俾優惠我,我又唔考慮用佢張卡找數
交稅如是,簽賬亦如是
我有差不多十張卡係手,點解要用佢?
is a customers choice.....

DBS寄左個promote俾我,交稅滿5000有100蚊回贈

引用:
原帖由 cellulose 於 2008-12-23 11:36 PM 發表
DBS寄左個promote俾我,交稅滿5000有100蚊回贈
咁筍????

係呀,direct mailing,一定要用港龍個張....

請細閱有關宣傳單張,是否要稅貸才有,若交5000元,回贈100,銀行會嚴重虧本。

引用:
原帖由 hegangbei 於 2008-12-24 07:28 PM 發表
請細閱有關宣傳單張,是否要稅貸才有,若交5000元,回贈100,銀行會嚴重虧本。
我都有收到,係用信用卡交稅,交$5000回贈$100,千真萬確。

呢方面坡佬銀行一向好闊佬,唔似得鬆人香港咁"踱"。

我都係搏二月先找數...有bonus出先找

八輸九周時有

u are in SCB, 有無風聲收BONUS 先???

伸延閱讀
 21 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。