HKMI"香港驗車" 信唔信得過?

HKMI"香港驗車" 信唔信得過? E-mail 此主題給朋友

想係28ka搵架私讓車,但又冇乜朋友識車。自己又新牌,想問下hkmi呢間野信唔得過?會唔會好似aa會咁個個都喊打?請各路師兄指教!!

引用:
原帖由 calvinica 於 2009-2-6 01:12 發表
想係28ka搵架私讓車,但又冇乜朋友識車。自己又新牌,想問下hkmi呢間野信唔得過?會唔會好似aa會咁個個都喊打?請各路師兄指教!!
你想買咩車?如果你真係咩都唔識,佢同你check 完,俾左千幾蚊佢,佢話你知架車撞過,咁你買唔買?

頭獎係蘇格蘭場非工業用國際線路自動溶雪十六嘩佬風油太垂直升降大包圍連擂射彩色洗衣乾衣腐蝕性氣墊毛筆一枝

引用:
原帖由 oprso 於 2009-2-6 01:16 AM 發表
你想買咩車?如果你真係咩都唔識,佢同你check 完,俾左千幾蚊佢,佢話你知架車撞過,咁你買唔買?
你想表達咩先?師兄我就係因為唔熟車,所以先問呢間嘢可唔可信,如果係可信嘅,佢話架車ok,冇撞/大撞,車頭精神,我會買。當然我盡可能都會叫多個有車嘅朋友一齊睇

引用:
原帖由 calvinica 於 2009-2-6 01:27 發表

你想表達咩先?師兄我就係因為唔熟車,所以先問呢間嘢可唔可信,如果係可信嘅,佢話架車ok,冇撞/大撞,車頭精神,我會買。當然我盡可能都會叫多個有車嘅朋友一齊睇
我無咩特別意思。我睇過佢地網頁,收費唔平。好似要成千銀。
對我黎講,如果搵高危車,你好大可能都係搵到架撞過,咁你俾錢佢等佢同你講撞過。網上面,十架十架都話自己直版架啦。
我估你去搵間車房幫你check 唔洗HKMI咁貴囉。

頭獎係蘇格蘭場非工業用國際線路自動溶雪十六嘩佬風油太垂直升降大包圍連擂射彩色洗衣乾衣腐蝕性氣墊毛筆一枝

引用:
原帖由 oprso 於 2009-2-6 01:39 AM 發表
我無咩特別意思。我睇過佢地網頁,收費唔平。好似要成千銀。
對我黎講,如果搵高危車,你好大可能都係搵到架撞過,咁你俾錢佢等佢同你講撞過。網上面,十架十架都話自己直版架啦。
我估你去搵間車房幫你check 唔洗 ...
我答漏咗,我想買架棍仔冇踢ek,都可以話高危車ga,我自己覺得ok先諗住約睇車,但如我先前講我唔熟車,而我有朋友開車房但車主未必會比我渣架車入元朗上架,所以咪諗hkmi囉,因為可以叫師傅到場。我都知道係貴,但真係冇其他可行方法

師兄你帶出咗個問題,如果我冇相熟車房。貿貿咁自己walkin搵間車房會信唔信得過......

不如我成個case咁講會好d
事原我上28ca睇中咗架思域ek棍仔exi,相頭ok(我知睇相好多嘢睇唔到,但至少我可以隔咗果d好有大可能撞過嘅大改車先),之後電聯車主,傾過約睇車ok,但要九龍睇,我有fd個fd(信得過)係新界開車房,但車主唔想入要係九龍睇都冇計。佢仲同我講話佢可以介紹佢去開間車房上架驗車添。但我冇理由信晒佢。
所以我都好煩惱,車行真係個個fd同上網睇都話間間都係黑店,所以唯有轉睇私讓盤。我都有叫fd幫我搵車,雖然比較可信,但未必搵到自己心水。就係咁。

HKMI okay,幾pro,佢地又會渣車過黎即場驗,年前驗過,當時收緊$950.我唔熟車,又無人幫到手,所以都okay

洗唔洗咁煩呀!!!!
你又怕車行揾笨...
驗車洗唔洗識人呀???
你有錢就可以啦...
AA會咪有得驗啦...
再唔係貴D去挑戰者度驗又得...
你想知架車有咩事...
咪親自去問清楚驗車D師父...
記得去驗準備買果架車時...
千其咪自己揸去驗...主要係呢架車未成交...

樓主:千其咪信D"到會"驗車師父呀!!!
9能成老點呀!!!
果D能人識好多車行佬...
試問無升降台...又
點睇得清楚架車有咩獲氣呀!!!
你估係電單車咩...
唔識又扮識...

新車供車會、舊車供車房

前日剛剛幫襯完,大致上都ok既,由車身,機件,車籠,電器都會逐樣睇,有個詳細報告總結,收咗950元,而我覺得最物有所值就係佢有部儀器可以對住車身任可有油漆部位照射,然後有個數據值話比你聽嗰個位曾經有碰撞或曾重新噴過油,前日我比佢地驗嗰架車有車房朋友睇過都睇唔出有地方返噴過,但佢部機都check到有兩個位曾經返噴過,我覺得如果收費平啲五六百蚊到,絕對可以買個安心,如果check完架車問題多多就白白無咗成千銀

小弟用過 1 次, 當年收費為 $800, 報告詳細, 感覺 ok.

HKMI好pro, 獨立驗車公司, 首次費用$950, 認真到你唔信, 基本上新車都可以比佢驗到有乜野細微問題, 普通車房上架驗都$500, 不過就無咁認真, 好求其

引用:
原帖由 wailai888 於 2009-2-6 03:14 AM 發表
洗唔洗咁煩呀!!!!
你又怕車行揾笨...
驗車洗唔洗識人呀???
你有錢就可以啦...
AA會咪有得驗啦...
再唔係貴D去挑戰者度驗又得...
你想知架車有咩事...
咪親自去問清楚驗車D師父. ...
叫人唔好信
唔通信你係度老點咩
唔識唔好扮勁啦
仲叫人去AA驗

PS.我唔係幫HKXX賣廣告

i use HKMI svc b4, it's ok and detail... if u don't have a well known garage, HKMI would be good... at least it would be more reliable than AA.... good luck

信唔信得過就唔知, 但 HKMI 抄 NRMA 都抄得幾徹底

伸延閱讀
 47 1234
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。