邊間僱傭公司比較好

邊間僱傭公司比較好 E-mail 此主題給朋友

我見'得成'呢d大公司都比人插
有邊間公司服務會比較好
大家share 下
thx

我都想知道邊一間好

大公司未必好....大公司可能只係選擇多........多啲工人比你皂.....
每間 agent 都會有啲衰賓或印....睇你彩數啦..

回覆 3# 的帖子

yes, i know 睇彩數
but which company have better service and better worker
which company not too much trouble
thx

'得成'有咩問題, 佢唔會上你屋企幫你.
以下2間有問題都會幫你手去解決. 起碼負責任

Bestxell empolyment agency (HK) ltd
Tel: 2443xxxx
Leaxer employment company Ltd
tel: 2666xxxx
複製內容到剪貼板
代碼:

[七]嚴禁公開任何個人通訊資料
嚴禁將電話號碼、電郵地址,icq等及各式通訊途徑顯示或暗示於本論壇。違者會被扣分(10~20分),情況嚴重者我們會選擇直接禁言,帖子會被即時移去。會員間私人通訊請利用PM,新手可使用對象回帖中的通訊icon。

引用:
原帖由 doriszee 於 2009-2-18 04:30 PM 發表
'得成'有咩問題, 佢唔會上你屋企幫你.
以下2間有問題都會幫你手去解決. 起碼負責任

Bestwell empolyment agency (HK) ltd
Tel: X
Leader employment company Ltd
tel: X
你兩間都有用過 佢地點會幫手

呢d服務行業都係細公司好, 有 personal service大公司d係sales冇after sale service.

我間就一d都唔好, 工人黎咗三個月話俾佢哋知有問題
佢哋只係叫我炒咗佢, 只係想賺介紹費, 乜鬼都唔理
引用:
原帖由 a16107b 於 2009-2-16 04:56 PM 發表
我見'得成'呢d大公司都比人插
有邊間公司服務會比較好
大家share 下
thx

引用:
原帖由 cindycindycindy 於 2009-2-20 02:22 PM 發表
我間就一d都唔好, 工人黎咗三個月話俾佢哋知有問題
佢哋只係叫我炒咗佢, 只係想賺介紹費, 乜鬼都唔理
what is your agency???

間agency喺尖沙咀架
引用:
原帖由 a16107b 於 2009-2-20 06:03 PM 發表

what is your agency???

how about HLC (康樂居) causeway bay
is it ok?

我覺得有時細間 agency 比較好, 佢哋會有方法對付d工人
仲要間公司d人要識印尼話及文字或菲律賓話及文字好d喎
如果唔係第時工人一句話唔知你講乜同埋話唔識英文你都無佢符
引用:
原帖由 a16107b 於 2009-2-23 10:19 AM 發表
how about HLC (康樂居) causeway bay
is it ok?

thank you your experience

本帖隱藏的內容需要積分高於 1234567 才可瀏覽

我而家做緊呢間agent都幾好 ,
雖然細公司 , 但係 after sales 會繼續 service ,
唔會唔理個客 , 而且公司d人都識講印尼話 ,
連我係香港人 , 都要識講少少印尼話 ,
方便同的印傭溝通

伸延閱讀
 34 123
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。