健身中心投訴專區 ( 所有對健身中心的投訴必須置於本帖 )

健身中心投訴專區 ( 所有對健身中心的投訴必須置於本帖 ) E-mail 此主題給朋友

如果對健身中心有不滿或有投訴可以在此留言

投訴康民署冇跟隨physical減價, 莫視民生.

投訴康民署冇跟隨 CALIFORNIA 提供 Professional PT , 漠視安全.

我建議康文署健身室免費開放俾市民使用a________a"

引用:
原帖由 cheung 於 2009-2-25 12:20 PM 發表
我建議康文署健身室免費開放俾市民使用a________a"
Any ground to support your view ?

引用:
原帖由 ReT 於 2009-2-25 01:47 PM 發表
Any ground to support your view ?
Perhaps since we pay taxes, so we should be entitled to enjoy government facilities?

今期至愛:

引用:
原帖由 Alex.Yu 於 2009-3-3 12:11 PM 發表

Perhaps since we pay taxes, so we should be entitled to enjoy government facilities?
但拎綜援果 d 窮人無 pay taxes 喎

如果對健身中心有不滿或有投訴可以在此留言

請各網友盡量因應主題而發言。

喺兩年前嘅夏天,
一個主日嘅下午,
一個 神嘅精心安排,
我出席左一個影響左我一生嘅教會活動,
神巧妙咁安排左您坐喺我隔離,俾我有機會認識到您 .........

投訴physical 不公平待遇!!!!!

自從有左500蚊禮劵後, 我發覺越黎越多人join physical...情況簡直係人等機、等locker﹗﹗

我本身係join左1年, 要畀2千幾蚊個plan既, join左冇耐, 就出左500蚊禮劵, 跟住我開始發覺個場根本唔夠機畀會員玩!情況仲係越黎越嚴重!!!!

好似呢排咁, 我同男友放工一齊去tst間physical, tst個間己經唔算大, 呢幾次去,一係男士個邊冇哂locker, 一係就冇哂機做, 沖涼都要等一陣!!!!我每個月畀錢專登要等呢樣等個樣呀??

我同我男友join 都係諗住放工後一齊運動下啫, 去到全部都係人, 部部機都要等, 大佬呀, e家做緊個個500蚊promotion, 係,對公司黎講係好事, 但你地有冇諗下一d本身己經係會員既人呀?

老實講, 個個通常都係放工後或星期六日先黎physical做運動,e家攪呢個promotion, 變相增加人流, 但機就fix死左咁多部, 咁擺到明係供不應求啦~

我返工返中環,我男友返官塘, 攞左個就腳點tst physical, 唔通叫我同男友放工過海去鰂魚涌做呀?

上年d街霸又話會係旺角朗豪坊同九龍灣mega box開physical, 我同我男友住九龍灣既, 所以先join 你地physical, 諗住第時都近d呀, 點知到左e家都係得個吹字....

我地放工去physical要車錢架大佬, 好似擒晚咁, 我去到係有locker, 但我見所有機都有人等, 個時都7點幾, 我男友仲慘, reception話暫時冇locker畀佢, 要等成十幾個, 唔通我自己一個人做, 我男友坐梳化等我呀, 最後咪蝕車錢走囉!!!!!!!

講真, 返工攞住d衫褲鞋襪唔重架???仲要專登搭車架大佬!!!!

搵錢還搵錢呀, 有冇體諒下d normal member呀??

我上年9月join, 唔通我要就哂班半年member, 我下半年先去做gym呀??

有冇諗過人地感受呀?????? 我唔係想話join左500蚊promotion既人, 但係返轉頭諗,你係normalmember, 你想做機時人地做緊,你企响人地後面等, 人地做緊個個都唔好意思啦∼

又冇restrict每個人做咩機幾多時間,跑步機個d at least都半個鐘啦,當全部跑步機full 哂個陣,你會唔會企响度等成半粒鐘呀大佬!!!

我想physical畀返個合理解釋我囉!!!

我每個月畀緊2百幾蚊, 人地畀500蚊玩半年, 個個都係放工時間去, 人爭機, 公司冇d控制人流措施咩?

我d fd都有join, 佢地係荃灣,屯門做, 佢地都話e家多左好多人, 好多時都要等, 話就話quota 5000個, 我懷疑根本就over 左囉~

咁我想請問5000個quota爆未呢?幾時先停呢, 我呢幾日都依舊見到成條人龍排隊買禮劵囉, 我join physical 都係想開開心心咁做運動, 我唔想因為呢樣嘢而攪到我去報刊投訴你地!!

請畀返個合理回應我, 唔該!!!!

引用:
原帖由 Alex.Yu 於 2009-3-3 12:11 PM 發表

交左稅就可以免費用晒所有政府設施?咩 logic?  

康文署太貴,機少,又唔係日日都可以玩,180元一個月…

我想問下 physical 20號後加入新半年plan,在繁忙時間唔比去
咁係20號前加入果D 計唔計???
係唔統一全部半年plan 20號後在繁忙時間唔比去 定係20號後加入果D

引用:
原帖由 1314555 於 2009-3-15 06:52 PM 發表
我想問下 physical 20號後加入新半年plan,在繁忙時間唔比去
咁係20號前加入果D 計唔計???
係唔統一全部半年plan 20號後在繁忙時間唔比去 定係20號後加入果D
只係針對新客...

但加多$300就無事, 所以個plan係想加價咁解, 完全無意講話分流作用...

p記眼中只有$$$$$, 完全無理會過個場究竟可以裝幾多人

祂對我說:「我的恩典夠你用的,因為我的能力是在人的軟弱上顯得完全。」所以我更喜歡誇自己的軟弱,好叫基督的能力覆庇我。 (林後12:9)

康文好Q麻煩,要上完堂先可以入去玩,一個月得一堂,報完名要等一個月先上得,
仲要限一個月得25人學~!傻架!!

不過d班成日都吾full.
引用:
原帖由 cheung 於 2009-3-16 08:44 PM 發表
康文好Q麻煩,要上完堂先可以入去玩,一個月得一堂,報完名要等一個月先上得,
仲要限一個月得25人學~!傻架!!

Laugh, Laugh, Laugh

伸延閱讀
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。