<紐西蘭>真係囉命!嚟左紐西蘭個細鎮仔讀書!仲要歧視,偏僻樣樣齊

引用:
原帖由 eanaddare 於 2009-3-24 03:00 PM 發表

頂, 星期日去某某bar, 17/f睇到360度sea view
兩杯野只係港紙70蚊! 絕對係同女性去既地方!
香港? 超!

sukiewa兄:
有冇試過釣volar門口排緊隊入去果班臭貨呀? (注,: volar係行membership, 響出 ...
我係 new york 去 rooftop bar, 見到成個 midtown manhattan skyline 仲有 empire state building
$1 cover charge 都唔洗啦...

btw... 從未留意過 volar 門口排緊隊既人....
因為我落 volar 係唔洗排隊, 成班 friends 都有 vip..
講真個句, 有得 vip 個班黎黎去去都係個班
生口面既未排隊入黎個d lor...
不過近一年都轉左場
去晒 prive.... dragon-i 隔離...
覺得都係某位髮線向後既人首歌搞cheap晒個場....

"Oh my god, what's happening to me? I'm like that Texas woman who gave her son brain damage by holding him under water. (gasps) I'm just like Barbara Bush! "

~ Lois, Family Guy, March 18th, 2007

引用:
原帖由 eanaddare 於 2009-3-24 03:00 PM 發表

頂, 星期日去某某bar, 17/f睇到360度sea view
兩杯野只係港紙70蚊!
絕對係同女性去既地方!
香港? 超!

sukiewa兄:
有冇試過釣volar門口排緊隊入去果班臭貨呀?  (注,: volar係行membership, 響出 ...
好似幾好咁喎! where about?

引用:
原帖由 sukiewa 於 2009-3-24 08:08 PM 發表

我係 new york 去 rooftop bar, 見到成個 midtown manhattan skyline 仲有 empire state building
$1 cover charge 都唔洗啦...

btw... 從未留意過 volar 門口排緊隊既人....
因為我落 volar 係唔洗排隊, 成 ...
哈哈!
rooftop bar我響香港只係識得fringe club, 仲有冇好介紹?

God Save the Queen
事頭婆生日快樂

引用:
原帖由 romanov 於 2009-3-23 06:39 PM 發表
你地就好啦..我都想去新西蘭讀書
我之前其實搵個晒資料,上埋去尖嘴附近果間
但..去唔成..結果依加走左黎台灣...
尖沙咀邊間專幫人搞留學新西蘭既機構?可否介紹一下?

引用:
原帖由 arlun999 於 2009-3-19 01:54 AM 發表

我去過Napier旅行,果到d風景幾靚. 我之前係wellington讀college讀左1.5年,我而家去左英國.但係我覺得wellington尼個地方真係唔錯,係學校識到好多朋友,但係唯一唔好就係尼個城市成日都好大風,吹到頭都亂哂. 你真興 ...
可吾可以講下Wellington 有邊D較好的high school 和 University?

引用:
原帖由 VeiVei 於 2009-3-25 10:37 AM 發表

對唔住,我真係唔記得左間野既名,同埋唔係尖嘴,而係灣仔果頭,間野係成棟既,下面都係賣D NZ產品既野,上面就係幫人搞升學,類似IDP咁,但無咁大
同埋我有某NZ升學顧問電話,都係響果間野到拿番黎,但基於唔想幫人宣傳,所以唔會貼出
SOR

引用:
原帖由 romanov 於 2009-3-24 03:39 PM 發表
咪又係因為個錢字...
台灣讀書平好多,但番到黎真係..
NZ我之前去過一次旅行,超鍾意果到,唉
睇黎我呢世都同NZ無緣
聽媽said. 去nz 要hk10000 一個月!

引用:
原帖由 VeiVei 於 2009-3-25 10:37 AM 發表

阿媽係自己上網找的,沒有找agent.

引用:
原帖由 pro13ton 於 2009-3-25 10:08 PM 發表 聽媽said. 去nz 要hk10000 一個月!
唔止囉=﹣=

引用:
原帖由 pro13ton 於 2009-3-25 10:08 PM 發表

聽媽said. 去nz 要hk10000 一個月!
其實1萬蚊唔算貴啦, 係NZ讀書比起係英美澳加算平啦....

引用:
原帖由 VeiVei 於 2009-3-25 10:45 AM 發表

可吾可以講下Wellington 有邊D較好的high school 和 University?
High school其實間間差唔多,果到有2間大學 massey university 同 victoria university, 老實講,2間都真係麻麻.我諗NZ最好既UNI應該係AUCKLAND UNIVERSITY.

引用:
原帖由 arlun999 於 2009-3-26 05:35 AM 發表

High school其實間間差唔多,果到有2間大學 massey university 同 victoria university, 老實講,2間都真係麻麻.我諗NZ最好既UNI應該係AUCKLAND UNIVERSITY.
auckland university??
auckland 多華人 ma??
how's the life style there??
is the condition there good??

引用:
原帖由 hlihli 於 2009-3-27 12:12 AM 發表

auckland university??
auckland 多華人 ma??
how's the life style there??
is the condition there good??
AUCKLAND係NZ最多華人既城市.

唉!我(登)你屋企人可憐!

which town u are studyin' now??  Queentown????

伸延閱讀
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。