發新話題發佈投票

[政府部門] ACO考試(乜叫圖文框)

ACO考試(乜叫圖文框) E-mail 此主題給朋友

word2003堶惘章洃摰?係乜黎架?麻煩解答

回覆 1# 的帖子

圖文框, 咁深既...會考架咩?

引用:
原帖由 rainie8149 於 2009-3-4 10:58 AM 發表
我o個陣乜都冇溫就走去考lu
都冇咁得閒去咪書添

張紙寫話考架
1. 文字處理技巧 - 輸入或插入文字、日期、符號、圖文框、圖片、物件及註腳

都唔知係乜? 係咪文字方格?

我考時真係有出圖文框....(我見到周圍好多人做唔到..xdd)
引用:
原帖由 rainie8149 於 2009-3-4 10:58 AM 發表

引用:
原帖由 cst5000 於 2009-3-4 11:08 AM 發表 張紙寫話考架1. 文字處理技巧 - 輸入或插入文字、日期、符號、圖文框、圖片、物件及註腳都唔知係乜? 係咪文字方格?
圖文框(Frame)是一舊的稱呼, 你可以理解是Text box. 

回覆 6# 的帖子

其實只要你家中有WORD...就會有隻狗你CLICK下佢就會有GUIDE...你試下CLICK去睇睇...

其實你真係唔駛咁緊張..佢唔會考一些太難的..
你平時工作用到既己經足夠

我都做唔到

即時skip左佢, 廢晒用晒d時間o係o個度
引用:
原帖由 笑夢兒 於 2009-3-4 11:12 AM 發表
我考時真係有出圖文框....(我見到周圍好多人做唔到..xdd)

,突然醒起一樣野,佢]係用中文版定英文版OFFICE謘H
照計應該係英文VERSION多,有冇人知??

其實你突然間講個名出黎, 真係唔記得係乜, 不過一有樣板睇, 就知點整出黎

引用:
原帖由 mycookieland 於 2009-3-4 11:39 AM 發表
,突然醒起一樣野,佢]係用中文版定英文版OFFICE謘H
照計應該係英文VERSION多,有冇人知??
寫明左係中文版

考試室的設備
1. 用作考試的電腦屬 Intel Core 2 Duo Intel (R) 1.86GHz 或以上型號,操作軟件採用微軟 Microsoft 中文Office 2003 (微軟視窗 Microsoft Windows XP 中文版本) 。

回覆 11# 的帖子

你真係乖, 肯睇完成封信..
我發覺第二批有些朋友仔唔係好留意封信寫咩...

引用:
原帖由 cst5000 於 2009-3-4 11:44 AM 發表

寫明左係中文版

考試室的設備
1. 用作考試的電腦屬 Intel Core 2 Duo Intel (R) 1.86GHz 或以上型號,操作軟件採用微軟 Microsoft 中文Office 2003 (微軟視窗 Microsoft Windows XP 中文版本) 。
THANK YOU!!

引用:
原帖由 rainie8149 於 2009-3-4 11:49 AM 發表
你真係乖, 肯睇完成封信..
我發覺第二批有些朋友仔唔係好留意封信寫咩...
掛住睇佢D RULES 冇睇到電腦規格呢PART,
我今晚會返去再細心D睇多次豲

真係做左WORD先, EXCEL真係要花時間...

伸延閱讀
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。