162身高有無幾會做都消防員??

162身高有無幾會做都消防員?? E-mail 此主題給朋友

162身高有無幾會做都消防員??

難d
因為你要揹重野果d比高佬蝕底

林語堂:「中國就有這麼一群奇怪的人,本身是最底階層,利益每天都在被損害,卻具有統治階級的意識。在動物世界塈銙o麼弱智的東西都幾乎不可能。」

引用:
原帖由 邱吉爾號 於 2009-4-2 03:11 AM 發表
難d
因為你要揹重野果d比高佬蝕底
揹重野對我不是問題,
因為我對自己STR好有信心,
不過我係怕得162高佢5比我做

我記得有一PART好似要你拎一個掛左係度既AXE,唔俾你跳起拎,我個FD話佢上次就係隻腳離左地小小,俾人FOUL左,我個FD 167左右

回覆 4# 的帖子

咦, 咁咪即係變相foul 身高唔達佢地心目中想要o既標準o既朋友

消防員同救護員都係 .

冇明文規定幾高 , 但係唔夠高就拎唔到野 , pass 唔到....

引用:
原帖由 BUNDESWEHR 於 2/4/2009 12:01 PM 發表
消防員同救護員都係 .

冇明文規定幾高 , 但係唔夠高就拎唔到野 , pass 唔到....
冇錯, 有170就穩陣d, 除非你手好長

簽名晒位睇死人

引用:
原帖由 arlwing 於 2009-4-2 10:40 AM 發表
我記得有一PART好似要你拎一個掛左係度既AXE,唔俾你跳起拎,我個FD話佢上次就係隻腳離左地小小,俾人FOUL左,我個FD 167左右
個攪野有幾高都

引用:
原帖由 滅炎 於 2/4/2009 12:47 PM 發表

個攪野有幾高都
自己上消防website 睇, 170都好緊, 162 應該唔得

簽名晒位睇死人

同IN空姐差唔多,不過我最近呢次見到有個空姐企上D CHAIR邊去CLOSE個D LOCKER,我心諗,咁都得!?

小弟身高164cm, 曾經投考過消防員, 順利通過體能試及模擬工作測試. (也不覺得勉強)  考試時我曾經詢問主考人員有關身高的問題 (因為小弟是當日20位考生中身高最矮的), 他們的答覆是只要身高足以通過此兩項測試即等於達標.

162cm 和 164cm 有 2cm 差距, 未知會否是致命的差距.  無論如何都建議樓主一試.

引用:
原帖由 arlwing 於 2009-4-2 02:14 PM 發表
同IN空姐差唔多,不過我最近呢次見到有個空姐企上D CHAIR邊去CLOSE個D LOCKER,我心諗,咁都得!?
空姐要你有一定高度唔係為左幫客人閂LOCKER,而係因為一D SAFTY ge野要有一定高度先可以拎到

162cm做消防真係窄d,165都係睇運氣先會ok

模擬工作測試,跑樓梯果關,要係一架積起左既消防車度羅一餅消防喉同一把斧頭跟住跑3層樓梯。因為掛斧頭果度係深左入去,所以都要有一定高度先羅到,當然有人手長D,可以彌補番身高既不足。至於樓主夠唔夠高羅到斧頭,,我諗你要親自去試下先知。

5知我去消防虙,
佢會5會比我是下囉下把斧頭la=.=?
還有點樣可以增高,
我20歲la>w<

162 not ok la

伸延閱讀
 46 1234
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。