考車丙部肥左...點先排到快期重考.....?

考車丙部肥左...點先排到快期重考.....? E-mail 此主題給朋友

排快期太約可幾耐後考?

如果已經排左期....可唔可以打去叫佢幫我試下抽快期?(hksm)

thx..

自推一下

冇人理.....自推2下

引用:
原帖由 essien5 於 2009-4-24 06:09 PM 發表
排快期太約可幾耐後考?

如果已經排左期....可唔可以打去叫佢幫我試下抽快期?(hksm)

thx..
排快期係有人延期唔考, 放出黎俾人抽, 不過如果抽中你
唔要, 就要俾多次 $510 買路票, 無得好似正常期咁延期架

排正常期啦, 練多 d 車, 定定神, 心越急越緊張呀 ~

引用:
原帖由 彩蝶 於 2009-4-24 09:36 PM 發表

排快期係有人延期唔考, 放出黎俾人抽, 不過如果抽中你
唔要, 就要俾多次 $510 買路票, 無得好似正常期咁延期架

排正常期啦, 練多 d 車, 定定神, 心越急越緊張呀 ~
姐係我如果而家想抽快期....係咪又要比多次路票果D $$呀.....我已排左普通期.....同比曬錢

引用:
原帖由 essien5 於 2009-4-24 09:45 PM 發表
姐係我如果而家想抽快期....係咪又要比多次路票果D $$呀.....我已排左普通期.....同比曬錢
唔洗 ~ 你同駕勢學院講改排快期, 例如, 如果抽到下星期五,
你唔要想延期係唔得既, 此路票作廢. 要再俾 $510  蚊買路票再抽,
再唔要, 再 $510 蚊買路票再抽, 再唔要, 俾 $510 買路票再抽....  

排普通期可能仲快呀....

不過快期唔係日日有得抽架, 可能下一次抽快期係 5 月2 號,
抽到 10 號考, 你都唔快得好多者 ~

引用:
原帖由 essien5 於 2009-4-24 06:09 PM 發表
排快期太約可幾耐後考?

thx..
It is not easy to get a fast track of diving examination.i recomment you get to a normal stage.

引用:
原帖由 彩蝶 於 2009-4-24 09:57 PM 發表

唔洗 ~ 你同駕勢學院講改排快期, 例如, 如果抽到下星期五,
你唔要想延期係唔得既, 此路票作廢. 要再俾 $510  蚊買路票再抽,
再唔要, 再 $510 蚊買路票再抽, 再唔要, 俾 $510 買路票再抽....  

...
我排左普通期,.,要6月2 日......

回覆 8# 的帖子

快期唔一定抽中架, 幾十個人抽幾個咋...

引用:
原帖由 彩蝶 於 2009-4-24 10:19 PM 發表
快期唔一定抽中架, 幾十個人抽幾個咋...
我決定左抽快期的話,是否要放棄個6月2....

回覆 10# 的帖子

係呀 ~~~  都係考慮清楚先啦.
咸咩鬼 Y ~ 男人老九, 考咪考咯, 揸得多條路,
好似專線小巴咁, 綁住眼都識行啦, 下次實考到既~

引用:
原帖由 彩蝶 於 2009-4-24 10:37 PM 發表
係呀 ~~~  都係考慮清楚先啦.
咸咩鬼 Y ~ 男人老九, 考咪考咯, 揸得多條路,
好似專線小巴咁, 綁住眼都識行啦, 下次實考到既~
最痛苦係要良心受自己責備 40人....

打去 hksm 冇人聽...打算博一博

回覆 13# 的帖子

其實考車果種挫敗感覺係幾重下架,
唔知點解, 都唔係要個牌黎搵食 ~
我自己, 可能鍾意揸車但放低左兩個世紀
至學, 掛住做其他野...

我考既次數唔算多, 但學既時數就..... 81 hours  X_X
所以, 唔好同人比較咯. 我係李 x 度學, 我師父教左
40 年車, 最快上手係 d 18 - 22 左右既人, 十幾個
鐘都有人考到個牌番黎, 但亦有人用了兩年時間 (可能
有延過期), 考左 6-7 次, 學左過一百個鐘...

下星期五都放 5 1 假期啦, 你考 6 月2 號, 抽得快期黎都
到你考啦, 耐心練練,  心靜一定考到架啦 ~

引用:
原帖由 彩蝶 於 2009-4-25 07:20 PM 發表
其實考車果種挫敗感覺係幾重下架,
唔知點解, 都唔係要個牌黎搵食 ~
我自己, 可能鍾意揸車但放低左兩個世紀
至學, 掛住做其他野...

我考既次數唔算多, 但學既時數就..... 81 hours  X_X
所以, 唔好同人 ...
係,,最難受就係挫敗感.....人地普普通通都一take pass.....自己自問都唔係太差.....3take 都唔知 pa唔pass.......

伸延閱讀
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。