註冊 登錄
用戶名 密碼

發新話題發佈投票

[九龍] 九龍城~辣蟹坊

九龍城~辣蟹坊 E-mail 此主題給朋友

上個星期五公眾假期,愛海鮮如命既我又突然好想食辣蟹 但又唔想過海
近近地去左九龍城呢間辣蟹坊

入黎食既其中一個原因係因為佢有電視,方便我睇巾幗梟雄

呢個二人套餐包括有

兩杯冰凍夏枯草俾你打底食黎緊既熱氣香口野  細心位抵讚

油鹽水蜆 一般 唔夠惹味

椒鹽瀨尿蝦 幾好喎 好夠味 狂吮d蝦腳

避風塘辣蟹 好好味  粒粒金蒜就咁放入口好脆口仲唔油添

豉油王炒麵  好 炒得好乾身 呢個麵係我完全無祈望下出奇地好食 有功力呀呢個

既然d金蒜做得咁令就唔好撣車I落去  

糖水一般

總結係雖然同我係灣仔一帶食開既同類型仲有點點差別
唔願過海既我就會繼續黎過下口癮

引用:
原帖由 leo816 於 2009-5-8 01:08 發表
上個星期五公眾假期,愛海鮮如命既我又突然好想食辣蟹 但又唔想過海

http://i438.photobucket ...
好正WOR........2 人餐咁多款, 幾銀呀6 師兄?

建議第時食燥熱野唔好飲性寒既茶飲, 大燥大寒, 當下唔受得既話易瀉架. 始終唔同時候身體既狀態唔同.

飲溫和滋潤既較適合多D 唔同體質......

我行我素 獨持己見 一意孤行 - 徐悲鴻
人到生窮水盡的地步 而能夠自拔 才不算懦弱 - 徐悲鴻
持偏見 孤身走 當然寂寞 行藝術 該如此 - 倪匡

家有喜事

唵嘛呢叭咪吽

引用:
原帖由 himalayan 於 2009-5-8 01:19 AM 發表

好正WOR........2 人餐咁多款, 幾銀呀6 師兄?

建議第時食燥熱野唔好飲性寒既茶飲, 大燥大寒, 當下唔受得既話易瀉架. 始終唔同時候身體既狀態唔同.

四百幾咋,我都"戥"佢生意難撈,又蟹又蝦呢d短命野 希望佢頂住啦
杯涼茶我無點飲過,因為食辣野我1定係飲可樂既,我1向都唔點飲涼茶架

引用:
原帖由 leo816 於 2009-5-8 01:23 發表

四百幾咋,我都"戥"佢生意難撈,又蟹又蝦呢d短命野 希望佢頂住啦
杯涼茶我無點飲過,因為食辣野我1定係飲可樂既,我1向都唔點飲涼茶架
400 幾好抵wor, 但d 蝦蟹應該唔係新鮮呱??? 係新鮮既話就真係要去多幾次....

係wor~ 唔記得全世界最好飲既可樂添...

家有喜事

唵嘛呢叭咪吽

椒鹽瀨尿蝦

勁辣

引用:
原帖由 himalayan 於 2009-5-8 02:58 AM 發表

400 幾好抵wor, 但d 蝦蟹應該唔係新鮮呱??? 係新鮮既話就真係要去多幾次....

係wor~ 唔記得全世界最好飲既可樂添...
我就覺得係新鮮嚕

引用:
原帖由 leo816 於 2009-5-8 03:53 發表

我就覺得係新鮮嚕
咁真係抵, thx 介紹!~

家有喜事

唵嘛呢叭咪吽

見到都想食,正

引用:
原帖由 leo816 於 2009-5-8 01:08 AM 發表

圖文並茂極有參考價值

椒鹽瀨尿蝦同避風塘辣蟹睇落好似幾野味

引用:
原帖由 leo816 於 2009-5-8 01:08 AM 發表

6師兄, 啲辣蟹同賴尿虾都巧正, 我都巧鐘意食海解架, 下次6師仔唔得閒陪你可以考慮下call我喎

'   ^ ^          ^-^  zzzzz  
(=^-^=)   (=~.~=)         
  (~)(~)      (~)(~)

400 超抵wor!  我都係最like食海鮮, 不過個2人餐真係多咗d

引用:
原帖由 himalayan 於 2009-5-8 01:19 AM 發表

原來是咁, 學多樣野啦! thx!

四百幾又幾抵 bor ~~~

熱愛 cheer 飲 cheer 食 ~ 飯聚不遺餘力 !!!

伸延閱讀
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。