註冊 登入

[其他] 就本版的運作有任何 " 意見 " 或 " 投訴 " ! 內進留言

我係度咁耐吹水都未見過你, 一有問題就咁熱心, 指教了.

從前有個人叫阿爽。
他死掉了。 。 。
出殯那天。
他的家人哭喊:爽阿……爽阿。
路人不解。問道:你們爽什麼啊 ?

家人痛哭流涕:爽死了……爽死了!!
^3^

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 liywelyn 於 2010-10-22 05:43 PM 發表

前人有云:說話留一線,日後好相見。甚麼原因或道理,只是字面上的而已。大家有看真字裡行間的含義嗎!
封左聊天室,唔代表其他藝術帖會多人囘。對這個決定,我覺得有點反感。
若然狗狗版主都覺得要封嘅,ok。尊重佢。

盼退而不休。喜好逸惡勞。怕天災橫禍。願遊戲人間。

回覆 引用 TOP

聊天室是否永久關閉???

天下無不散之筵席

如果   你係用心幫人  日後   一定有回報  不過  要有耐性   可能   時間會耐 D !   ﹛人在做  天在看﹜

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 liywelyn 於 2010-10-22 20:17 發表

細看版主已說明事實之所在。但是,試想還有討論的空間嗎?會員wan12345 在開新一版的吹水帖時,曾呼籲各人支持在版面回帖。 (帖子 #4 及 #11)

http://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=13275717&extra=page%3D1

再查對上剛完結的聊天室,會員yu1an 與 會員wan12345 也曾討論到相關問題。(帖子1508、1509)

http://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=12802798&extra=page%3D1&page=151

固此,會員wan12345 在開新版時便作出有關的呼籲。相信問題出於那處是顯而易見!但我認為版主稍遲關帖,又或者等到滿100帖才關還末遲。因可比足關帖的理據給自己就是了。

...
多謝你的意見.

現在關帖、跟100帖後關帖 , 無有分別.

聊天室設立的本意 , 是給登進本版 (藝術廊) 參與版面各帖討論的會員閒聊.

版規所定 , 在帖子討論是不可離題. (當然視乎各帖之情況 , 亦可寬鬆處理.)

固此設立聊天室 , 是給會員在版面討論之餘....還有一個聚腳點 , 可以談西說北.

引用:
原帖由 yu1an 於 2010-10-19 02:55 發表

難道你我同搭一條船 , 都唔想呢版好 ?

又唔係要你哋每個 topic 都要回應.

只係簡中留吓言、回吓帖....都係困難事 !

正如 yu1an 所言 , 大家在版面簡中回一兩個帖 , 真是這麼困難 ?
引用:
原帖由 wan12345 於 2010-10-23 00:51 發表

聊天室是否永久關閉???

天下無不散之筵席
大家進來是支持本版 (藝術廊)、還是支持本版 (藝術廊) 的聊天室 ?

簡中在版面回一兩個帖的要求 .... 就是這樣簡單 !

各人都無法做到 !

聊天室是否永久關閉 ?

在此我亦不能回應你.

到 此 已 非 門 外 漢 ;  進 來 便 是 個 中 人 !

回覆 引用 TOP

[大家進來是支持本版 (藝術廊)、還是支持本版 (藝術廊) 的聊天室 ? 簡中在版面回一兩個帖的要求 .... 就是這樣簡單 ! 各人都無法做到 ! ]

早些呼籲/鼓勵大家回帖救亡吖嘛。

況且,根本就不関乎聊天室的事。

熱門搜尋: 人奶 母乳 孕婦飲食 孕婦奶粉 媽媽會

回覆 引用 TOP

是風氣, 是無為而治的問題.

以為關門就可使其它帖多一兩人 ? 大家志不在此, 這只會更泠清, 若然只為了提高丁點收視而趕走長期客仔, 那真是下策了 !

從前有個人叫阿爽。
他死掉了。 。 。
出殯那天。

^3^

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 斯人的黃昏 於 2010-10-23 01:53 PM 發表

是風氣, 是無為而治的問題.

以為關門就可使其它帖多一兩人 ? 大家志不在此, 這只會更泠清, 若然只為了提高丁點收視而趕走長期客仔, 那真是下策了 !
你話大家志不在此 , 係咁志在邊度 ?

若果志在聊天吹水 , 論壇有個閒聊吹水區.

攞正牌你哋想點吹都得.

你講到 " 長期客仔 " 方面.

我打個比喻..

狗記快餐店打開門 , 有班所謂長期客仔 , 日日到場擔櫈仔坐起度齋 talk.

師奶仔呼籲佢哋 , 簡中幫襯吓狗記 , 食番個菠蘿飽啦 !

但係班所謂長期客仔睬佢都傻 , 因為佢哋入尼狗記快餐店志不在此.

而家狗記嘅要求係好低.

只要班所謂長期客仔 , 簡中起度飲杯嘢、食個飽...就係咁啫.

狗記話 (本店擱置 , 並且關閉) , 咁擱置...即係仲有計傾啦.

你哋既然咁支持狗記快餐店 , 咁點解簡中食個飽都唔得呢 ?

引用:
原帖由 ahmei 於 2010-10-23 11:25 AM 發表

早些呼籲/鼓勵大家回帖救亡吖嘛。

況且,根本就不関乎聊天室的事。 ...
亞美小姐.

亞狗版主都解釋過 , 藝術廊聊天室的定義係乜嘢.

我唔多重覆.

亞美小姐為左呢個聊天室咁落力爭敢 , 而大家又咁支持呢版藝術廊.

咁大家咪同亞狗版主四四六六拆掂佢 , 快 d 重開聊天室囉.

你哋唔會因人家咁低嘅要求 , 而冇計傾吖嘛 !

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 yu1an 於 2010-10-23 04:41 PM 發表

亞美小姐.
亞狗版主都解釋過 , 藝術廊聊天室的定義係乜嘢.
我唔多重覆.
亞美小姐為左呢個聊天室咁落力爭敢 , 而大家又咁支持呢版藝術廊.
咁大家咪同亞狗版主四四六六拆掂佢 , 快 d 重開聊天室囉.
你哋唔會因人家咁低嘅要求 , 而冇計傾吖嘛 !
我已經講過如果是狗狗版主決定,定會尊重。
只是覺得理由有點牽強而已。
1. 聊天室開得門就預左人地入來,又冇話一定要去囘其他帖嘅協議。
2. 師奶仔講完冇耐就關門,跟住就有其他聲音話人地唔乜乜唔物物,甚麼....咁低要求都做唔到云云,這才是要點。
如果知道狗狗有呢種合理期望,實撐佢。
唔通而加為左要重開聊天室就博命囘帖,似乎有點本末倒置。
所以咪話其實兩者是沒有關係的。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 yu1an 於 2010-10-23 04:41 PM 發表

你話大家志不在此 , 係咁志在邊度 ?

若果志在聊天吹水 , 論壇有個閒聊吹水區.

咱艙P你]想點吹都得.

你講到 " 長期客仔 " 方面.

我打 ...
大家入來傾下偈見面play game就係咁.

所以,

若然係咁你當初也不會去史區開荒, 還祁望有好回應, 這只是一廂情願, 同99有咩別 ?

有人入開開心心, 好過冷冷清, 雖然唔係老憑.

高檔區就一定少人, 這道理唔係第一日做呀 ?

我唔係只吹水, 也有開帖回post, 唔好當我只係吹水.

不過你也是M99啦, 講也是多余, 有幾多次你係正常架 ? 次次也找事嘈

從前有個人叫阿爽。
他死掉了。 。 。
出殯那天。

^3^

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 dandyobbo 於 2010-10-23 03:38 AM 發表

多謝你的意見.

現在關帖、跟100帖後關帖 , 無有分別.

聊天室設立的本意 , 是給登進本版 (藝術廊) 參與版面各帖討論的會員閒聊.

版規所定 , 在帖子討論是不可離題. (當然視乎各帖之情況 , 亦可寬鬆 ...
多謝版主解答

*今日留一線,他朝有日再相遇*.................    祝願藝術廊...客似雲來!

如果   你係用心幫人  日後   一定有回報  不過  要有耐性   可能   時間會耐 D !   ﹛人在做  天在看﹜

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 wan12345 於 2010-10-27 02:26 AM 發表

多謝版主解答

*今日留一線,他朝有日再相遇*.................    祝願藝術廊...客似雲來!
最近 , 呢版個吹水帖發生左一點小風波 !

其實問題真係唔大 , 好可惜大家真係冇同隻衰狗四四六六咁拆掂佢 !

原來簡中 .... 只係簡中 , 起版面回吓一兩個帖...真係唔得, 而且真係咁困難 !

過時過節....甚至平時、耐唔耐 ....版主都有搞一 d 加分遊戲明益大家.

目的 , 隻狗話只有一個 ----> (大家開心)

舉 d 例子 ...

wan12345 在吹水帖呼籲班友 , 幫手起版面回吓帖吖. (版主贊同加左佢 30分)

斯人的黃昏  升級為 Golden Member .  (版主祝賀加左佢 50分)

還在 , 在吹水帖即興搞左個遊戲.

只要數出呢版個版主的不是 .  (版主加左每個參與遊戲者 30分)

而家講嘅只係最近的 , 遠 d 呢 ! 隻狗已經冇再講.

試問隻狗係咪唔好呢 ?

點解幫吓手起版面 , 簡中回個帖 , 都唔肯撑吓版主場呢 !

我起 斯人的黃昏 口中 , 我係小人.

我唔單止係小人 , 我仲係衰人.

係我建議版主關掉吹水帖的.

甚麼 *今日留一線,他朝有日再相遇*.................

我亦回應一句 ... 係冇永遠嘅朋友 , 同時亦冇永遠嘅敵人

咁就大家一齊 ........祝願藝術廊...客似雲來 !

回覆 引用 TOP

我諗吹水人士中, 我也算是有貢獻, 況且不會為了那百多分留在這區, 去貼圖區貼5個Post也有10分, 快夾正, 100分容咩易 ? 如果完全無視, 我也沒話說
講完, 收嗲啦

從前有個人叫阿爽。
他死掉了。 。 。
出殯那天。

^3^

回覆 引用 TOP

人家吹水聊天,干卿底事,去吹皺一池春水?
若然一早在此強力呼籲要囘多些帖,牛奶妹定必支持。
突然下逐客令,關門大吉。接埋茶餐廰後,不斷嫌人家淨飲,仲話老細無雙計,可惜d茶客唔識做去叫下其他野食。
鬼叫你冇講明附加條件如淨飲雙計咩。
政府殺校,校長呀、教師呀嘟出來拉客啦。關心版務,也可以做得好些。
要接埋都接得好好睇睇吖,話嗮都開左咁耐,出張通告話玩埋十月尾,同班衰鬼一齊走咪算囖。
好過而加呢種處理手法喎。
狗狗冇野唔好,只是笨人出手,奈何?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 wan12345 於 2010-10-27 02:26 AM 發表

多謝版主解答

既然聊天室已關閉,*今日留一線,他朝有日再相遇*............呢句係同我的好友暫別架。

熱門搜尋: 透明質酸 去黑眼圈 抽脂 護膚品 去角質 脫髮

回覆 引用 TOP

雖然我是本版版主 , 而且擁有這版的管理操作權.

但並不代表這兒是一言堂.

既然大家對本版吹水聊天室有一份感情.

那我便順應各位所想 , 繼續開放聊天室吧.

到 此 已 非 門 外 漢 ;  進 來 便 是 個 中 人 !

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。