有冇人做過百佳餐廳 (Pokka Caf??

有冇人做過百佳餐廳 (Pokka Caf?? E-mail 此主題給朋友

我見佢侍應人工都不差,又包食,,,,,,,

原先想知做元緑廚房,,依家心郁郁

係呀..呢間唔差..人工比依起依家金融海嘯其他店高d
我諗依家都係百佳餐廳...和民呢2間無因呢個經濟差而咁減左人工...一直維持呢個人工..又有得加下!
http://www.uwants.com/viewthread.php?tid=7988959&extra=&page=1
你睇下資料
我打算都係搵埋呢份呀..但唔知招聘會見好定直接門市見好...請左會好似和民咁要去總公司培訓一下
好似都係3個月後仲會加人工

http://www.yes.labour.gov.hk/tc/tm_pokka_20081020.htm
呢個係青見之前既資料..依家人工都差唔多係咁

和民(中國)同呢間百佳餐廳Pokka Café 會比較高d人工..你打算去邊見呀?

元綠福利好少..但都係咁上下時間做

《歲月無聲— 一個日本人追尋香港日佔史迹》 我今後會繼續聆聽戰爭倖存者的回憶,保存更多歷史資料,希望披露更多日本侵略中國的真相。謹將此書獻給受戰爭蹂躪,含恨而終的人們。一 和仁廉夫

我準備去元緑招聘會 你不去??

引用:
原帖由 快閃糖 於 2009-5-18 09:18 AM 發表
我準備去元緑招聘會 你不去??
我天日可能見我個區新開既板長睇下..但係要走去九龍塘見先
百佳餐廳...可能23號去灣仔招聘日....
睇下有無運氣lo..不過元綠如果見...門市見都係
你打唔打算去23號..見百佳餐廳?

《歲月無聲— 一個日本人追尋香港日佔史迹》 我今後會繼續聆聽戰爭倖存者的回憶,保存更多歷史資料,希望披露更多日本侵略中國的真相。謹將此書獻給受戰爭蹂躪,含恨而終的人們。一 和仁廉夫

Pokka Caf要-1年相關工作經驗    無工作經驗
你地有?

引用:
原帖由 fungyws 於 2009-5-18 03:18 PM 發表
Pokka Caf要-1年相關工作經驗    無工作經驗
你地有?
廚務助理唔洗

好心講句~ 唔好做有中央工場的餐廳 因為真係無野學...
味千,元6,元氣, 全部野都係交返黎~整返熱or處理好少少就好
只會日做夜做 做到連ALL C都無時間

不過 如果你地真係覺得搵唔到其他工 同有意向料理發展 我阻唔到你..
反正 呢個世界 總會有人做掃街 有人做經理 有人做大佬 有人做o靚仔~

引用:
原帖由 Cycil_康 於 2009-5-18 11:15 PM 發表
好心講句~ 唔好做有中央工場的餐廳 因為真係無野學...
味千,元6,元氣, 全部野都係交返黎~整返熱or處理好少少就好
只會日做夜做 做到連ALL C都無時間

不過 如果你地真係覺得搵唔到其他工 同有意向料理發展 我阻 ...
你講得岩既..工場店形式學唔到d咩...如果只係為左做一排....搵下錢...加上依家難搵工...可以去做下既....不過長做會學唔到野

我記得三年前我SEND CV去..要求9000..佢打黎叫我見工.....我話冇9000唔做..佢都話有得傾..(PS我果時有五年經驗的)但最後我冇去見...因為我轉左行LU..唔想再做侍應...

3月9日我竟然$33入左HSBC...

引用:
原帖由 amanda1224 於 2009-5-25 09:28 PM 發表
我記得三年前我SEND CV去..要求9000..佢打黎叫我見工.....我話冇9000唔做..佢都話有得傾..(PS我果時有五年經驗的)但最後我冇去見...因為我轉左行LU..唔想再做侍應...
o...ic..原來都有得傾既...但師兄你轉左咩行呀依家?@@

食館中的瘋婦

瘋婦
網誌分類:未分類 | 網誌日期:2009-05-26 14:16
位於銅鑼灣明珠廣場茶軒台灣料理 , 內有一名身穿便服替客人落單的職員 , 年約五十歲 , 短髮 , 身材少許肥胖 , 外型像大陸師奶 , 在 2009年5月20日晚上8時半 , 簡直被該名瘋婦師奶大大影響食慾 , 食店內潑婦罵街式向同事大罵 , 為的只是驅驅小事 , 明顯地自找機會成事 , 只要同事說話稍有令他不滿 , 她便施行唯一強項就是潑婦罵街的恣態看待同事 . 又眼見她無中生有找機會施行醜態 . 盡顯低學歷 , 低質素 , 低層次的垃圾 . 可恥的行為還自鳴得意 , 正常理應自慚形愧 , 皆因她層次低故未能懂得 . 簡直令飲食業蒙羞 . 高級食府不會見她蹤影 , 該類小館才會聘用 , 以她中年歲月 , 還有多少日子 ? 不如做人做好D啦 !! 我相信內涵二字她不知是什麽 !! 香港飲食業若聘用人不考慮人質的話 , 香港只是一個有得食的地方 , 完全談不上水準二字 .
正當豬流感流行 , 廚房出餐的兩名師奶又不配戴口罩 , 說話口水噴噴 , 實在毫不衞生 , 再加上打噴次更加危險 !!又聽見該店便服職員 , 談論沒有給貼士的離去客人 , 說三道四 , 完全沒有專業的服務素質 . 此間食店比較鄰近店鋪己經生意淡泊 , 還不檢討一下 , 哀哉 !! 該區食店何其多 ,  應作出精明選擇 !

伸延閱讀
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。