(有相睇~) 美芝: 花園街果間賣二手日本vintage衫的舖頭 ...

(有相睇~) 美芝: 花園街果間賣二手日本vintage衫的舖頭 ... E-mail 此主題給朋友

我間中會去下買衫架~~
特別係手痕想買野又無錢ge時候~~haha
通常百幾蚊就買到好多件~
不過真係要好識choose 先choose到d 又平又靚~~
我買過好幾條裙同外套, d 質地超好, 個款又靚
最重要係!!! 完全唔會同人撞衫!!!

個度d 阿姐都幾好人, 會同我吹下水, 又唔會眼啤啤咁望住我睇衫~~
但有時我都會失手, 買左d 好難襯or 唔岩身ge 衫...
不過都係十幾廿蚊je~

最近買左好幾條碎花裙 (不過其中一條被劣評中...  )

果間野叫美芝, 我都買左好多年
有時會有名牌衫, 不過而家貴左...
同埋D款冇咁靚

引用:
原帖由 Cownam 於 2009-5-18 05:52 PM 發表
果間野叫美芝, 我都買左好多年
有時會有名牌衫, 不過而家貴左...
同埋D款冇咁靚
我都係近呢3-4年先去買~~
係呀~而家要買得好小心∼ 
佢有時會撈埋d cheap 衫係度賣~
不過最近有好多one-piece 高腰款都好ok wor!!!!

引用:
原帖由 yuidomoto 於 2009-5-18 05:57 PM 發表

我都係近呢3-4年先去買~~
係呀~而家要買得好小心∼ 
佢有時會撈埋d cheap 衫係度賣~
不過最近有好多one-piece 高腰款都好ok wor!!!!
試過用$160買左條好正既MIUMIU連身裙
我諗應該係貨版黎, 條裙既歷史可能仲老過我
我只會買佢MADE IN JAPAN既野

引用:
原帖由 Cownam 於 2009-5-18 06:00 PM 發表

試過用$160買左條好正既MIUMIU連身裙
我諗應該係貨版黎, 條裙既歷史可能仲老過我
我只會買佢MADE IN JAPAN既野
yes me too
只會買 "日本製" or "国產" (日文)
我都覺得d 衫可能真係老過我阿媽都有....  
但我覺得
而家無一間你可以買到d 咁ge 衫..
例如d 裙果d 袋呀, 扣呀, button 呀, 都好似好細緻咁架~~~

引用:
原帖由 yuidomoto 於 2009-5-18 06:06 PM 發表

yes me too
只會買 "日本製" or "国產" (日文)
我都覺得d 衫可能真係老過我阿媽都有....  
但我覺得
而家無一間你可以買到d 咁ge 衫..
例如d 裙果d 袋呀, 扣呀, button 呀, 都好似好細緻咁架~~~ ...
其實係佢有好多腰果花既野, 我最鍾意腰果花
但係好多衫都有爛, 有漬同發黃, 真係要睇真D
不過我試過太鍾意一件衫, 見佢有少少爛都買, 都要$100嫁
返到屋企自己補返~ 無計, 件衫少見, 係粉紅色襯黑邊雪紡衫, 前後都著得

係花園街邊頭附近。呀?我都想去睇下唷。

引用:
原帖由 sweetheartb 於 2009-5-18 06:25 PM 發表
係花園街邊頭附近。呀?我都想去睇下唷。
在油站果間雅詩行入花園街 (在雅詩果邊)
行到中間咁上下就會見到, 出面有好多圓形轉轉果D衣架

噢。。。。。。^^ 嘻嘻。。。。好的好的 !!!!!!!!!!!!
THANKS

以前好鬼中意係美芝買野架!!
一路揀一路試!!行晒旺角既美芝都已經無左一日!!

引用:
原帖由 Cownam 於 2009-5-18 06:53 PM 發表

在油站果間雅詩行入花園街 (在雅詩果邊)
行到中間咁上下就會見到, 出面有好多圓形轉轉果D衣架
你所指個個油站係花園街邊度??
我淨係去過旺角道側邊果間.. d連身裙真係超正!!
我想去埋果間, 但唔熟mk d路

引用:
原帖由 noke 於 2009-5-18 09:29 PM 發表

係呀, 在太子地鐵站果度
附近有萬寧, 屈臣氏, 同埋成日有架雪糕車~

究竟美芝係mk有幾多間

係咪有D tie買架果間?
我記得好似以前因為學校drama去過果度買戲服
套戲係做難民架

我仲記得佢D衫好似有血漬

喜歡一切有創意、有心思的美好事物。

引用:
原帖由 noke 於 2009-5-18 09:29 PM 發表

呢間又係邊架。。??

伸延閱讀
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。