元朗"專一動物診所"值得一讚

我想問 專一點去呀?
因為我住慈雲山咖?
有冇人答到我><?

引用:
原帖由 wishbe 於 2009-6-3 10:22 AM 發表
我想問 專一點去呀?
因為我住慈雲山咖?
有冇人答到我>
去南昌或美孚搭西鐵元朗站落車。

但係你住九龍入嚟元朗睇專一實在太遠了,除非你有車吧!否則call車要$400來回,

你不如去勝利道20號(勝利獸醫診所)睇奥雲吧!

他是一個很有醫德的好醫生,對動物非常有愛心,

我隻狗有病都想睇佢,奈何太遠,有心無力。

我見另一forum有人話帶狗去呢間野,
結果開錯藥,搞到隻狗舊病翻發,差d要complain

回覆 18# 的帖子

唔係掛...仲想帶隻寵物去睇添...
要搵好醫生真係好難...
d人成日話醫生好,姑娘好,好細心...
點好法先?
我個人覺得醫生同姑娘細心係應該...
問題係醫生夠唔夠經驗...
斷診準唔準...

回覆 19# 的帖子

0.0講真專一算係咁ga啦~
不過....有大病的話我都建議佢地出去NPV或者CAU度睇的~
普通小病肚痛...嘔...其他好似打防疫針...BODY CHECK等等....就可以去專一囉~
元朗真係無乜掂的獸醫了= =|||

專一姑娘夠細心..至少唔會唔理人...
試過去東X...唉...姑娘唔知唔想答定係點..理都唔理人...
獸醫仲搞野....十問九唔應...個新的女獸醫仲害到我隻貓無啦啦皮膚敏感...唉....
專一姑娘會係主人的寵物看完獸醫之後3~4日左右會打電話來問一下寵物狀況~
如果發現有咩特別變化,佢地會建議再睇同埋BOOK時間囉~

[掉貓掉狗出街D人我祝佢死左落地獄下世投胎做人見人殺既小強!]

前幾日去完專一
一入到去個姑娘講既野仲多過e生
可能我第一次帶狗睇e生
加上我又第一次養狗
入左去3個字都唔夠 埋單830..
不斷sell野俾我買
我唔係唔想出錢 好多我想解答既問題都無答
可能出面仲有人等緊啦..好似睇完就算咁
隨隨便便睇兩睇就開藥  入到去好似個e生睇個姑娘頭咁
又可能我第一次啦 不過真係覺得好似俾人搵左笨囉..

上面個位 你睇專一個e生叫咩名?

回覆 21# 的帖子

0.0你睇邊個??
我基本上一入到去就係咁問= =a
答唔到我都要問到晒先會出番去~一次好貴ga嘛!
唔問到盡點得@@v
哈哈~可能我煩吧...所以無你的問題(問唔到野)

佢salas你0的咩野?我都係專一買晒牙水眼水滴頸等等....

[掉貓掉狗出街D人我祝佢死左落地獄下世投胎做人見人殺既小強!]

咁依到有冇人睇過元朗動物診所(又新街個間)?

姓張
成段過程都好似好趕時間咁
第一次帶狗睇 聽網上呢間野咁好
係慈雲山都想帶過去睇
感覺唔係咁好...由出間房個刻就好唔舒服
你個個E生係唔係我呢個?
咁另一個姓吳..又幾時會係到?
問左幾次 好似聽完就算 都無點答我
一d普通既就有問..

靜係得姑娘講  無個e生講..
唉..仲諗緊下次番唔番去好..
定係我感覺錯.....

回覆 26# 的帖子

@@我睇的姓吳ga......未睇過張獸醫....

引用:
原帖由 vivian103 於 2009-6-9 11:48 AM 發表
咁依到有冇人睇過元朗動物診所(又新街個間)?
元朗動物×所個醫人唔係人....係禽獸醫生,

佢揸住個計數機同狗睇病:
驗乜幾多$,驗乜又幾多錢,幾多加幾多共幾多千,你帶夠錢嗎?
唔夠去銀行襟機再來吧!

重有好多野,都唔想講,要講成疋布咁長,如果我隻狗繼續俾佢醫,
相信已經死左。

總而言之,   冇醫德,

間診所男女醫生係兩公婆

引用:
原帖由 wishbe 於 2009-6-9 04:26 AM 發表
前幾日去完專一
一入到去個姑娘講既野仲多過e生
可能我第一次帶狗睇e生
加上我又第一次養狗
入左去3個字都唔夠 埋單830..
不斷sell野俾我買
我唔係唔想出錢 好多我想解答既問題都無答
可能出面仲有人等緊啦.. ...
wishbe,
你住慈雲山,九龍有咁多好獸醫選擇,又何必山長水遠入元朗睇.....
只有大病嘅狗包車出九龍看病吧!

講真,元朗除左專一之外,我找不到一個有愛心嘅獸醫,以前除左saa嘅Henry醫生之外
(已返南非)。
亞洲吳醫生有料有愛心,但已經搬出九龍,唉!已無得選擇。

你講專一看病嘅情況我一的都感覺唔到,我覺得醫生好好人,
你話埋單$830,我又唔覺得貴喎,狗睇醫生一定貴過人嘅啦,

我隻狗每次睇任何醫生都超過千幾蚊的,病發初期果幾個月,每星期覆診
一次及驗血,醫生要同我隻狗調教胰島素份量,讓我們在家自行替牠注射,
(我隻狗有糖尿病)

可能我隻狗睇慣醫生啦,收$1000元以下都覺得好平。

但人有病睇醫生,$100蚊我都嫌貴,我睇政府街症$45蚊咋 ,我隻狗矜貴過我謘I

引用:
原帖由 lilylee2004426 於 2009-6-9 07:35 PM 發表

元朗動物×所個醫人唔係人....係禽獸醫生,

佢揸住個計數機同狗睇病:
驗乜幾多$,驗乜又幾多錢,幾多加幾多共幾多千,你帶夠錢嗎?
唔夠去銀行襟機再來吧!

重有好多野,都唔想講,要講成疋布咁長,如果我隻 ...
我要講句公道說話
專一我去過, 真係不差
但元朗動物都唔錯
我4隻貓跟開元朗動物
有兩隻皮膚病, 一隻好了, 一隻未生番毛
睇開係女醫生姓蔡, 醫藥費係貴就藥多, 平均一次400幾兩星期藥
睇男醫生就怕怕
睇就睇女醫生啦!!

睇東方就怕怕
專一就好易接受因為好易感受到愛心
元朗動物可能係人夾人卦

伸延閱讀
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。