有紋身入黎傾下吖!!!

有紋身入黎傾下吖!!! E-mail 此主題給朋友

大家d紋身通常幾耐會好返晒架??有冇咩要特別注意!!!
我個紋身師同我講大約兩星期會好喎
我而家已經結緊焦喇...好心急呀

哈 我3個星期多d先甩哂d焦
不過仲有d死皮

你個紋身師有冇俾d紋身修復膏你呀 ??
想個圖好得靚 ,, 要搽個d架 !!

最辛苦都係等待姐,千其唔好R左紋身,點痕都要忍呀

this is what i got recently~ got the outline done~
now waiting to shade it up~
but i need to wait until 25th july.....=.=

I got a F and a C and i got a K too,
and the only thing thats missing is a BITCH like U!!!!

我個紋身完全好返一個半月左右

引用:
原帖由 陳金城 於 2009-6-20 01:36 AM 發表
this is what i got recently~ got the outline done~
now waiting to shade it up~
but i need to wait until 25th july.....=.=

你唔諗住行埋內側先? 我黎緊7月都會掃埋佢, 到時先同你share下^^"

引用:
原帖由 janice_chan128 於 2009-6-19 11:02 AM 發表
大家d紋身通常幾耐會好返晒架??有冇咩要特別注意!!!
我個紋身師同我講大約兩星期會好喎
我而家已經結緊焦喇...好心急呀
如果個人衛生係ok, 一般唔需要緊張, 淨線構圖可以尤佢自然好, 無論你紋唔紋身, 傷口結焦唔r得係常識
大範圍掃色既位置要注重番多d
我地平時會用哩隻

岩岩紋完, 拆開佢可以落重手d, 大紋身既你可以買GOO既支裝, 過一排結焦但好痕點算呢, 可以薄薄地一層, 好快會止痕

引用:
原帖由 party熊 於 2009-6-22 06:29 PM 發表

如果個人衛生係ok, 一般唔需要緊張, 淨線構圖可以尤佢自然好, 無論你紋唔紋身, 傷口結焦唔r得係常識
我地平時會用哩隻
http://i306.photobucket.com/albums/nn275/0070688/32ab586 ...
哈 我搽返自己平時用個d body lotion咋

回覆 9# 的帖子

tatoo goo
小小消炎同油性
正D...好次次都buy 2罐

引用:
原帖由 party熊 於 2009-6-22 06:10 PM 發表

你唔諗住行埋內側先? 我黎緊7月都會掃埋佢, 到時先同你share下^^"
i'm thinking~ but no $$ at the moment~
this already cost me $9xxx~
if i got the inner side of arm done~ that needs another $8xxx

I got a F and a C and i got a K too,
and the only thing thats missing is a BITCH like U!!!!

引用:
原帖由 party熊 於 2009-6-22 06:29 PM 發表

我地平時會用哩隻
http://i306.photobucket.com/albums/nn275/0070688/32ab586 ...
cool~ where can i get some~ wanna get some for my arm later~

引用:
原帖由 陳金城 於 2009-6-23 02:26 AM 發表

cool~ where can i get some~ wanna get some for my arm later~
我諗你上網SEARCH "tattoo goo"
就會搵到

結蕉甩晒就 1個月到   
但幾個月後禁落去都少少痛    我係紋後腦

回收;不要的女人賣給我

回覆 14# 的帖子

紋後腦??

21 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。