查看完整版本 : 一月份honeymoon去美國,澳洲還是馬爾代夫

CrisTam 2009-10-7 05:53 PM

一月份honeymoon去美國,澳洲還是馬爾代夫

如題,大家有什麽好建議么? 大概有十幾天的時間。看到一些網友說澳洲自駕遊會比較好,但是我和老公都不會駕車。這樣的話,去哪個地方會比較好玩呢?

叛逆×孤星 2009-10-8 01:16 AM

美國!!!!!!!!!!!!!!!!

大口手手 2009-10-8 11:42 AM

我一月份會去馬爾代夫 !

AUYEUNGFUNG 2009-10-8 08:54 PM

*** 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽 ***

steveyip 2009-10-9 05:25 PM

I wou;d choose 馬爾代夫

hahahk 2009-10-11 08:47 PM

梗係馬爾代夫啦....
你地唔識揸車,點係美國OR澳洲玩啊??
去馬爾代夫又可以享受下寧靜O既二人世界
又有日出日落,幾浪漫啊...

sweettone 2009-10-12 02:04 PM

你地個honeymoon唸住玩幾多日先?美國一月份會比較凍,而且會落雪。自由行就無謂啦!
澳洲地方大,天氣應該幾熱下。你唸住去澳洲邊度玩?大堡礁?Sydney? Melbourne? 你可以跟團或一些local tour。

但如果想輕鬆些,就去馬爾代夫。陽光海灘都幾好,重可以選擇一些獨立酒店,兩個人。正!:loveliness: :loveliness:

andycto 2009-10-12 02:36 PM

馬爾代夫:smile_o12:

vvwaiwai 2009-10-13 08:21 PM

[quote]原帖由 [i]AUYEUNGFUNG[/i] 於 2009-10-8 20:54 發表 [url=http://www.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&pid=225619369&ptid=10745953][img]http://www.discuss.com.hk/images/common/back.gif[/img][/url]
我提議去馬爾代夫,聽新聞報告說馬爾代夫快要陸沉了。 [/quote]

呢個有聽過 ~ 但係d人話好貴 !!:smile_45:

superhappylun 2009-10-14 08:25 AM

不會開車玩澳洲比較辛苦, 都係下次約識開車朋友一齊去
去馬爾代夫玩五日左右 再加多個地方stay
依家唔同航空公司可以不收費停留中途站
1) 斯里蘭卡 - 哥倫布(我找到有agent做4d3N and 6D5N Local Tour Package)
2) 曼谷
3) 新加坡
4) 吉隆坡
咁樣玩十幾日應該幾開心~~~

CrisTam 2009-10-15 10:23 PM

如果是坐游輪去地中海那邊怎么樣呢? 大家有誰去過呀?

cowcow288 2009-10-23 03:53 PM

US is too cold
go to Australia and enjoy the sun shine la

daisycbh 2009-10-29 11:47 AM

[quote]原帖由 [i]hahahk[/i] 於 2009-10-11 08:47 PM 發表 [url=http://www.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&pid=226011729&ptid=10745953][img]http://www.discuss.com.hk/images/common/back.gif[/img][/url]
梗係馬爾代夫啦....
你地唔識揸車,點係美國OR澳洲玩啊??
去馬爾代夫又可以享受下寧靜O既二人世界
又有日出日落,幾浪漫啊... [/quote]

totally agree!!!! you dont know the location and driv......Maldives will be the best choose

daisycbh 2009-10-29 11:50 AM

回覆 9# 的帖子

yes...stay 4nights will need around 25-30K, is stay 6nights will be around 35-40K

depands on which hotel you book and high low season la.....

Penticton 2009-11-7 07:45 PM

我和太太係去馬爾代夫 :smile_o06: :smile_o06:

runrunkids~ 2009-11-8 12:29 PM

Honeymoon 有得揀就梗係馬爾代夫啦,浪漫D麻,澳美加其實都差唔多,普通旅遊就適合D

CrisTam 2009-11-8 07:01 PM

轉成巴厘島了... 結婚用左好多$$, 馬爾代夫太貴啦..:smile_27:

elim35 2009-11-8 07:16 PM

一定唔會去美國囉!

I_am_Mrs_Ho 2009-11-15 09:12 PM

我同老公係去 maldives 嘅, 9日7夜, super relax...total around $ 40,XXX
頁: [1]
查看完整版本: 一月份honeymoon去美國,澳洲還是馬爾代夫