查看完整版本 : 我好煩惱呀, 大家幫下我啦, 蜜月想去日本!!!

lcw01hk 2010-4-7 01:22 PM

我好煩惱呀, 大家幫下我啦, 蜜月想去日本!!!

我同太太會響今年 5 月頭結婚, 大家都傾好左係出年農曆年假先會去日本蜜月, 但我想比個驚喜佢, 打算一結完婚就去日本, 但我同我老婆都未去過日本, 咁蜜月又想自由行 relax 下, 有以下幾樣煩惱:

1)會唔會叫 多一 pair 一齊去呢?
2)如果自己兩個去點樣解決影相既問題呢?
3)蜜月黎講, 女人覺得幾多日會比較好呢? 如果去 6日 5 夜夠唔夠呢?
4)如果蜜月, 行程點樣會好 d 呢?(女人會覺得似去蜜月既地方)
5)如果 5月去, 適合嗎?

畢直如果 30-40k, 唔知得唔得呢?
好煩呀:smile_27:

gloriahaha 2010-4-8 02:40 PM

1) Honeymoon梗係你自己兩個人去la !
2) 腳架 / 途人幫到你
3) 個人覺得10日好d
4) 如果日本, 去住下d溫泉旅館, 房入面有個溫泉個d 同埋唔好去d太繁華既地方, 兩個人簡簡單單relax 下 ~ 畢竟搞個婚禮都已經好累
5) 都無咩野既 ~ 不過預左係無咩驚喜野睇lor ~ 無櫻花, 無紅葉.....但係你地honeymoon 當relax 下都ok

40k 都ok 吖 ~ 不過如果係北海渡就預鬆少少好d :) 希望幫到你 ~

lcw01hk 2010-4-9 11:33 AM

真係好呀, 唔該哂你, 請問你北海道你覺得去邊度會好 d 呢? 適合 honeymoon 呢?

dognick 2010-4-9 04:43 PM

1) 一定唔好啦, 你地兩個去好啦, 你明啦,女仔在蜜月一定不想有其他人一齊
2) 腳o架
3) 8日7夜最好,如果多過8日7夜機票會貴好多
4) 其實好睇你自己,如果你中意城市就一定要東京啦,如果你中意成市幾日,郊區幾日,你未可以安排去日光果邊lor... 一系你可以去北海度,但5月去沒有雪,可能會欠小小,日本東北,仙台都是一個好relax 的地方,所以真系好睇你自己!
5)日本幾多月去都適合

**** 如果你要比驚喜佢就不要5月尾先出發啦,你擺酒後第3日好出發啦(第二日因為要還3,你應該都沒有時間啦)!

lcw01hk 2010-4-13 01:32 PM

**** 如果你要比驚喜佢就不要5月尾先出發啦,你擺酒後第3日好出發啦(第二日因為要還3,你應該都沒有時間啦)!

多謝你, 你真係講中哂, 我個狀況, 同埋你 d 資料好幫到手, thanks!:loveliness:

j.l.9394 2010-4-19 04:45 AM

北海道自駕遊!全程二人世界!七八日行程最好!

最可惜富良野個邊花田沒開!

[url=http://m.discuss.com.hk][img=100,23]http://i1.hk/d/images/r10/mobile.jpg[/img][/url]

superhappylun 2010-4-21 03:14 PM

買幾本好的travel書睇睇, you will know what to do
去北海度ba
頁: [1]
查看完整版本: 我好煩惱呀, 大家幫下我啦, 蜜月想去日本!!!