查看完整版本 : 鐘意睇傳統書定電子書多d?

lingling418 2010-5-6 06:31 PM

鐘意睇傳統書定電子書多d?

*** 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽 ***

王小撚 2010-5-6 11:07 PM

傳統實體書呀~
晌個芒前睇文字檔很辛苦

五月霜 2010-5-6 11:35 PM

用電腦睇字海係超辛苦:smile_42:

lydiacwl 2010-5-6 11:51 PM

梗係傳統書啦
對住部電腦好辛苦

sssming 2010-5-7 03:45 AM

傳統書好d:smile_13:

isola11 2010-5-7 10:47 AM

如果在家, 當然是傳統書啦, 有質感好多~
但如果出街, 就電子書好d, 唔使咁重, 又可以set大隻dd字(在車上睇細字仔好易暈:smile_27: )

yeungph 2010-5-7 11:29 AM

[quote]原帖由 [i]isola11[/i] 於 2010-5-7 10:47 AM 發表 [url=http://www.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&pid=250281398&ptid=12131753][img]http://www.discuss.com.hk/images/common/back.gif[/img][/url]
如果在家, 當然是傳統書啦, 有質感好多~
但如果出街, 就電子書好d, 唔使咁重, 又可以set大隻dd字(在車上睇細字仔好易暈:smile_27: ) [/quote]無錯,係屋企一定實體書,係街無辦法有時D書真係太大本,所以用PDA睇,字體其實大位過實體書,不過係LCD睇有時唔夠光有時又反光好辛苦。遲D有e-ink平D就好好多,一定會買。

金精火眼 2010-5-7 12:02 PM

我的傾向:

睇書最好睇傳統書
睇誰誌,最好睇電子書,因為唔係成本雜誌d文章都岩睇

fan821 2010-5-7 04:33 PM

傳統書好似實在d咁~
睇都睇得舒服d~

distefano 2010-5-8 12:49 AM

唔係講笑.我睇書之前係會聞一聞陣味先...新書果種香味真係好爽.加上個質感.果種感覺電子書好難替代

鯉庭 2010-5-17 07:57 PM

電子書最大好處係吾駛係屋企搵位儲存d書

purplerain70 2010-5-17 10:34 PM

[quote]原帖由 [i]鯉庭[/i] 於 2010-5-17 19:57 發表 [url=http://www.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&pid=251573003&ptid=12131753][img]http://www.discuss.com.hk/images/common/back.gif[/img][/url]
電子書最大好處係吾駛係屋企搵位儲存d書 [/quote]
exactly !!!

我鍾意睇 paper version, 對眼冇咁攰.
但要搵地方收藏啲書係一個煩惱.
而家啲紙咁貴, electronic version 點都會平啲.
如果本本都係 electronic version, 我連書櫃都慳番.
不過 electronic reader 好似唔係咁普及, 好貴呀.
到佢普及嗰陣, 恐怕到時我都老花, 到時點睇電子書吖?

3ed 2010-5-19 07:15 PM

天天殺共匪 2010-5-22 06:52 PM

麥m記 2010-5-28 09:40 AM

傳統書啦當然~~.

羽河 2010-5-28 04:17 PM

講中意就傳統書, 但講實用一定係電子, 省位又唔使咁貴...
各位有無免費網上電子書好推介???

akilaw 2010-5-29 01:56 PM

我試過用電話睇HARRY POTTER 6, 7
個MON得2吋...... 不得不佩服自己:smile_40:

用電話睇書, 一頁得果100字, 又光, 又要成日禁製
比起傳統書睇得好慢O架, 不過就方便囉~

McLoneV 2018-7-30 11:47 AM

電子書(Kindle),因為輕,又省位

少甜奇異博士 2018-12-26 11:17 AM

傳統書嘅質感重量先係睇書的精髓~但不得不承認某D電子書真係方便啲

woodgate 2018-12-27 03:32 AM

一定係傳統書好點,不過香港人居住地方狹窄,好多時候放不到太多書籍。

呀豹 2018-12-27 01:16 PM

我點能夠接受我書房內D書冇晒,得番檯面放住個kindle。

贝为 2020-7-7 11:27 AM

頁: [1]
查看完整版本: 鐘意睇傳統書定電子書多d?