查看完整版本 : 今個星期6 14/8 誠邀大家玩skimboard

marcofai527 2010-8-9 10:26 PM

今個星期6 14/8 誠邀大家玩skimboard

halo 大家好我係skimboard新手

想試玩塊板

大家有興趣一齊玩嘛? 哈哈 無論係高手定好似我咁新手都無任歡迎..

星期6 14/8 一係係大浪灣 一係大x山長沙

時間就...如果多人有feedback先再定啦

大家來吧 ~~:smile_30: :smile_30:

摸人臭臭 2010-8-9 11:27 PM

:loveliness: :loveliness: HELO~我地都有喺大浪玩板咖,不過我地係玩SURFING~^^~

日本烏龍茶 2010-8-10 05:05 PM

[quote]原帖由 [i]marcofai527[/i] 於 2010-8-9 10:26 PM 發表 [url=http://www.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&pid=261357684&ptid=12822395][img]http://www.discuss.com.hk/images/common/back.gif[/img][/url]
halo 大家好我係skimboard新手

想試玩塊板

大家有興趣一齊玩嘛? 哈哈 無論係高手定好似我咁新手都無任歡迎..

星期6 14/8 一係係大浪灣 一係大x山長沙

時間就...如果多人有feedback先再定啦

大家來吧 ... [/quote]

想請問我無板怎樣???時間幾點??在那裡可以買??謝謝:loveliness:

toolman 2010-8-10 05:24 PM

想知道更多,點玩架?

marcofai527 2010-8-10 11:52 PM

回覆 2# 的帖子

我唔係太識游水....
SURFING係高手運動...
不過都可以試下..
你地今個星期會唔會玩?

marcofai527 2010-8-10 11:54 PM

回覆 3# 的帖子

我係台灣帟番來架..16XXHKD一大塊

emilyu34 2010-8-10 11:55 PM

你好, 我係石澳玩開個班既, 今個星期唔介意可以入石澳一齊玩

marcofai527 2010-8-11 12:14 AM

回覆 7# 的帖子

太好啦 ! 大家唔好介意我唔太識玩同游水就得啦 哈哈哈
咁你地大概幾點去到? 係gather 埋一齊先去定點?

emilyu34 2010-8-11 12:26 AM

入面見啦, 其實唔係玩surf, 唔駛太識游水
灘既右手邊, 夏天浮波外先玩得, 冬天就任玩
今個星期12點水漲, 11點到入到去啦

marcofai527 2010-8-11 12:44 AM

好好 ! 想cofirm下係大浪定石澳?

哈哈 駛唔駛玩相認 ? 講定無死

177 男, 肥. 身黑面白帶紅.

victoria skimboard 一大塊  +  一大對ovesize 拖鞋

:smile_30: :smile_30:

emilyu34 2010-8-11 02:46 AM

都唔駛相認啦, 粉紅exile

大浪灣我地唔入架啦, 一定石澳

emilyu34 2010-8-11 07:15 PM

其實石澳玩開既都用exile板, 得石澳皇用v記, 好易認架咋, 最緊要唔怕死唔怕仆街, 肯學肯問, 就大把人同你玩架啦, 我地其實好易相處架咋, 不過唔知點解近年少左好多新人學玩

marcofai527 2010-8-11 10:55 PM

回覆 12# 的帖子

怕死唔怕仆街 :smile_30: :smile_30: :smile_30:

咁係咪好似睇youtube 教學咁係淺灘到玩?

好怕出去深水地方 唔想無左條命呀 哈哈哈

又要玩又要驚死:smile_30: :smile_30:

marcofai527 2010-8-11 10:57 PM

其實我唔識 我係見xgame 好差貴 同時見到上網係台灣訂平好多我先買 :smile_44:

emilyu34 2010-8-12 01:17 AM

塊板岩唔岩你身型架? 初學係平水練上板先囉, 香港好難出到d好深水既位, 放心啦, 你驚挍柴好過啦

如果睇youtybe, 你serach "UST skimboarding" , "exile skimboarding", pro好多架

bumgeejump 2010-8-12 09:18 AM

回覆 12# 的帖子

hello emily,

咁你可以教我玩嗎?我好有興趣玩..我係新人,唔怕死唔怕仆街, 肯學肯問。。。。

emilyu34 2010-8-12 10:40 AM

唔好以為我係女先學玩呀, 我叫emil yu呀, 仔黎架.....哈哈哈

真係有心玩星期六入石澳一齊玩囉

marcofai527 2010-8-12 11:35 PM

回覆 15# 的帖子

我都唔知岩唔岩我呀  哈哈
佢問我幾重幾高之後就建議我買呢塊 不過都ok既
因為佢塊板上面有寫住我呢個重量要用呢個size既板

不好意思..我想問下呢..有邊到地方可以買個套或者係其他野笠住塊板?
我要搭地鐵巴士個陣好礙眼 :smile_39: :smile_39:

emilyu34 2010-8-13 12:52 AM

x-game, 或者深水步搵人車

marcofai527 2010-8-13 01:12 PM

回覆 19# 的帖子

深水步搵人車??:smile_43: :smile_43:

emilyu34 2010-8-13 02:12 PM

以前有石澳玩開既去深水步搵d賣布既舖頭車袋, 我自己就係花園街車左個, 不過間野執左, 你可以試搵下

marcofai527 2010-8-14 01:27 AM

:smile_27: :smile_27: :smile_27: 我塊板..比大佬偷左去用..我diX 聽日點算

marcofai527 2010-8-14 01:30 AM

咁我聽日仲黎唔黎好..我想問下有無得租架??:smile_42: :smile_42: :smile_39: :smile_39: 我diX:smile_22: :smile_22:

emilyu34 2010-8-14 02:09 AM

有既......入睇下我地玩囉
11點我地入到去

[[i] 本帖最後由 emilyu34 於 2010-8-14 02:10 AM 編輯 [/i]]

marcofai527 2010-8-14 08:23 AM

=.=..
好想玩啊
我住大x山,咁遠黎到睇你地玩...:smile_39: :smile_39:

emilyu34 2010-8-14 09:03 PM

今日勁多新人............

emilyu34 2010-8-14 09:35 PM

住大嶼山, 落長沙玩啦, 我地冇緣啦, 我地入長沙再叫你啦

marcofai527 2010-8-15 10:22 AM

我琴日落左長沙
發覺無乜人
同埋個到好正
行到好出都係好淺水
d浪又ok

我唔mind黎石澳啊 哈哈:smile_30: :smile_30:

emilyu34 2010-8-15 07:48 PM

行到好出都好淺水.....水退個邊係咁架, 不過我地玩水漲, 水漲大浪好多

marcofai527 2010-8-16 02:03 PM

我大佬話塊板好冼..
想問下有咩可以令到佢 "絕" D?
我睇網頁話可以加d膠上去
或者加wax
邊樣好d? 同埋邊到有得買係平d架 ....謝謝..:smile_13: :smile_13:
頁: [1] 2
查看完整版本: 今個星期6 14/8 誠邀大家玩skimboard