查看完整版本 : 來信

lmm0511 2011-5-8 08:28 PM

來信

收到你的來信... 我無奈... 我該如何回你?
立即找出手機給你撥個號??? 還是恨恨地罵你????
老實說... 我選擇了... 最無奈的回信...
我不知道如何給你回應...
關心我嗎? 遲了整整的一個月...
選定了嗎? 遲了整整的一個月...
分手了嗎? 遲了整整的一個月...
沒有你在的日子... 我重新生活... 朋友們為我建造新的環境... 給我新的心靈...
當你出現... 打破了我的新生活... 你讓我的記憶回到一個月前...
你到底有沒有想過... 我愛你不是白說... 我離開你只想你好過~
讓你不用選擇~ 成全你所想... 你所需... 為什麼今天... 你來打擾我的心???
你後悔嗎? 遲了整整的一個月...
你愛我嗎? 遲了整整的一個月...
玩弄我嗎? 真真正正很合時候...
夠了... 夠了... 你愛我... 請你回來... 承擔你的責任...
你要離去... 請離去吧... 我無法說出你留下來吧的說話...
恨你嗎?? 不會... 到底你知唔知道愛與恨其實是相同的東西???
希望你這次選定了... 不要再給我一封遲遲到來的信...

[[i] 本帖最後由 lmm0511 於 2011-5-8 08:30 PM 編輯 [/i]]

mmw246 2011-5-12 11:04 AM

hi !
......................

kokwnuyi1221 2011-5-13 09:35 PM

有d似....
總之點都好....比個"like"你!!!

hongkongdrug 2011-5-14 10:18 AM

其實係咪一腳踏兩船,唔要你,又要搵你,搞到你唔開心,又想佢揀既人係你。
因住拖累你一世!

lmm0511 2011-5-15 12:29 AM

[quote]原帖由 [i]hongkongdrug[/i] 於 2011-5-14 10:18 AM 發表 [url=http://www.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&pid=289002018&ptid=14400056][img]http://www.discuss.com.hk/images/common/back.gif[/img][/url]
其實係咪一腳踏兩船,唔要你,又要搵你,搞到你唔開心,又想佢揀既人係你。
因住拖累你一世! [/quote]

其實係佢係一腳踏兩船~ 但又唔算得上唔要我... 只係純粹我忍無可忍分手加失蹤...
之後無神神又黎搵返我... 不過我大約都知道原因架啦... 搞到我唔開心有小小啦...
我又從來無諗過佢選擇我我會開心D... 因為佢唔係我身邊咩都順風順水...
佢係我身邊... 真係... 唉... 而且佢想拖累我都無得拖累架啦...
有D野已成事實... 當一個人可以絕到六親不認... 我相信... 我已經死心...
佢的出現... 純粹釣起我的疑問... 到底佢想點...
冷血的野... 佢都做曬... 我仲可以對佢有咩留戀????
真係想講... 若要人不知... 除非己莫為...
到底佢知唔知自己衰咩??? 我真係想問佢... 咁耐你到底自己知唔知衰咩...
唉...

kookaa 2011-5-15 02:08 AM

*** 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽 ***

lmm0511 2011-5-15 11:20 AM

戲也好... 人生也好... 我可以做的就只有忘情...
有些事... 找不到原諒的理由... 但不想恨下去... 最好就是當夢一場...
只是比較討厭是世界上多了一個最熟悉的陌生人... 無奈... :smile_39:

hanan22 2011-5-15 06:37 PM

kookaa 2011-5-15 07:08 PM

lmm0511 2011-5-22 11:49 PM

TAKE TWO... 我相信無可能~
我完全當左果一封信係一封遲來的分手信~
而我都已經記唔起同佢曾經快樂的日子...
依家... 唔係好得閒... 我甚至唔會再諗起佢...
要係一個夜晚最靜的時候... 最無聊的時候...
我先記得起... 我曾經和他拍了一場... 不知道如何形容的拖...
找不到為什麼喜歡上他... 只找到堅定的分手理由...
無奈... :smile_42:
頁: [1]
查看完整版本: 來信