查看完整版本 : 過客

lmm0511 2011-5-28 11:52 PM

過客

時間一點一滴流逝... 不知不覺間你成為我身邊的一位過客~
在整頓自己的信件中... 開始思考... 你愛我還是我愛你...
無聲消失於你眼前的是我... 但是最後尋找我的是你...
是不是因為別人的提醒你才記起我這個人???
這個答案很深刻同時與直覺之間我認為是...
不尋不追不問... 但我好像沒有消失於你的世界之中...
這是我的幻覺??? 還是事實??
命中好像註定了什麼似的... 我有預感很快會無聲之中與你碰頭...
我好像無法反抗命運似的... 我好像跑不出你的世界...
這是我的妄想??? 還是我對你沒有忘情???
到底那一天我才願意把你遺忘... 真正成為一個身邊的過客????

★LoVe盈★ 2011-5-29 08:11 PM

過去左就應該忘記...

阿驃 2011-5-29 08:56 PM

忘記吧,.,,唔好再諗呢d野

若珊 2011-5-29 09:23 PM

過去就由得佢啦=0-=

lmm0511 2011-5-29 11:06 PM

其實唔係我唔想忘記... 仲有人不停將佢帶出黎...
我覺得好煩~ 好煩~ 其實已經過去...我都唔會再諗~
但永遠有人鐘意提佢出黎~ 一直處於被動之中~
好累... :smile_42:

mtts123 2011-6-1 10:20 AM

過客此重係過客,無謂理人點解提起,何必搞到自己心情差晒…
找尋自己新理想新方向,才可以重生。

loklokloveyou 2011-6-8 12:21 AM

過去左就算:smile_44:

lmm0511 2011-6-8 02:52 AM

其實我一直都係抱住由佢就算... 我都無諗過返轉頭...
不過好多時都係外人提起... 有時我都好奇怪...
點解外人仲知得多過我自己... 我同佢相處的時間唔算太多...
佢同我講的野... 我都無同朋友講過... 甚至都無係任何地方提起過...
不過D外人可以清楚到... 係我面前數下啦... 講下啦...
我完全都好似無走出過佢的世界... 好多時我都會搵借口...
同自己講... 我諗多左啦... 咁岩得咁橋姐...
我都希望佢係要追返我... 自動現身... 要由我就放過我算啦...
無謂無時無刻都搞埋D小動作...:smile_42:

lmm0511 2011-6-8 03:02 AM

是虛是實... 我從來不想追究...
是真是假... 我不喜歡去證實...
選擇離開... 這決定不會有錯...
你當知道... 我要的是信義忠誠...
你應當明白... 我給你的最後二條問題是一個測試...
不幸... 你沒有完成測試... 你選擇放棄我...
慶幸... 我早已有心理準備... 我知道你的決定...
言而你給我的信... 沒有為我帶來任何喜悅... 只給我一點點的無奈...
我的回信... 確實包含了... 原諒之意... 而你有沒有把握????
或許我真的想多了... 但是希望從今以後... 也沒有人會再提起你...
要是外人純粹無聊... 也請你把對我的感覺... 從此收在心底...
你無法明白我... 註定... 你永遠失去我... 你無法承認你自己的過錯...
早就註定了今天的局面... 只能跟你說... 永遠祝福你...
沒有其他可想了...

[[i] 本帖最後由 lmm0511 於 2011-6-8 03:06 AM 編輯 [/i]]

eq22 2011-6-9 12:10 PM

你考驗得佢,証明你都知道佢唔值得愛,所以比機會佢,考驗有無可能存在。
事實証明,你考驗出,佢唔值得愛,恭喜你!
理智勝出!

lmm0511 2011-6-10 02:03 AM

點都好~ 都過去左~
佢的決定或者都無錯~ 如果佢無掉抵我~
我唔會成功得到一D意料之外的野~
某程度要感激佢~ 對我的無情~ :smile_44:

applyjelly 2011-6-20 11:25 PM

thanks for sharing
頁: [1]
查看完整版本: 過客