查看完整版本 : 從未接觸過愛...不明白...不理解....

jjjj0319 2011-6-1 08:17 PM

從未接觸過愛...不明白...不理解....

遠方的你....
會聽到我的說話嗎?
日日夜夜想念你...
你會感愛到嗎.....

從未接觸過愛的我,
在這殘酷的情場上,
真的不知如何生存...
面對你,我會害羞...
想傾談,我又怕醜...
整天都有意無意去望你...
我覺得我自己很變態...
為何目光不能離開你?
為何我眼中就只有你?
為何......
太多個不明白,不了解...
為什麼?
因為我未接觸過愛...

朋友都跟我說...
我笨,我蠢,我錯....
其實,
這都只因我第一次接觸愛...
也許我一切都做得不圓滑,不成熟...
望你能諒解...
明明心恐煩到你,
卻又總是煩到你。
因為我控制不到內心的情....
但我唯一肯定的是,
我依舊是理智的...
只是我太過一廂情願...
往往都好像做錯每一個決定....
你的反應....
我更是摸不著頭腦...
你不揪不睬...是什麼意思?
問你的朋友,
卻找不到答案...
我...真的...真的很心煩啊

美麗的天使...
求你阻止我吧....
情願你狠狠地拒絕我....
我也不想像現在一樣進退兩難...

trayime 2011-6-2 12:36 PM

對你不揪不睬,就以經係俾答案你,等你知難而退,唔通要人當眾取笑你,自量下啦!顛婆

ayako18 2011-6-2 01:27 PM

你過多幾年再睇返就好小事架啦...

jjjj0319 2011-6-2 05:38 PM

To trayime:
可能我用字唔夠精確....
我係想講佢"唔嗲唔吊"...

trayime 2011-6-2 07:00 PM

你唔覺得自己一廂情願鐘意佢咩!
男人,鐘意吊高黎買既女人,唔鐘意可憐蟲!
容易得手,無刺激,無誘惑,感受唔到樂趣…

jjjj0319 2011-6-2 11:42 PM

我想講我係男泥- -

jjjj0319 2011-6-2 11:44 PM

不過你講得 我認我一廂情願...
不過我覺得終有一天會感動到個女仔

jjjj0319 2011-6-2 11:59 PM

[size=6][color=blue]心中的熱情火,一直都是燒不燼...[/color][/size]
[size=6][color=blue]天上的相思雨,永遠都是下不停...[/color][/size]
[size=6][color=#0000ff]喜與悲,是[color=#000000][color=blue]變化無常[/color] [/color],[/color][/size]
[size=6][color=#0000ff]唯有愛,是決不改變...[/color][/size]
[size=6][color=#0000ff][/color][/size]

jjjj0319 2011-6-3 08:41 PM

[size=6][color=blue]我不知道,
堅持下去,得到的是幸福還是痛苦...[/color][/size]
[size=6][color=blue]我只知道,[/color][/size]
[size=6][color=blue]繆然放棄,換來的必定是抱憾終生....[/color][/size]

潑猴陳清義 2011-6-16 10:51 AM

*** 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽 ***
頁: [1]
查看完整版本: 從未接觸過愛...不明白...不理解....