查看完整版本 : 謙神現在的棋力是否已超越熙仔?

cleverboy138 2011-9-18 04:16 PM

謙神現在的棋力是否已超越熙仔?

謙仔最近係威係勢,被人封做「謙神」
但熙仔出道比佢早,當年名氣亦比佢大
請問謙神現在的棋力是否已超越熙仔?

skchou 2011-9-18 10:22 PM

十鬼中,除小弟外,各有各本領,雖然謙仔非常利害,但根據往績,熙仔對謙仔是有勝無負的,說誰超越誰,似乎不妥。

[url=http://m.discuss.com.hk][img=100,23]http://i1.hk/d/images/r10/mobile.jpg[/img][/url]

cleverboy138 2011-9-19 01:34 PM

粉絲真係謙虛,話哂拎過全港冠軍,而且你先手係十分強大
原來熙仔對謙神係有勝無負的,多謝相告

laiking88 2011-9-20 10:31 AM

回覆 2# 的帖子

其實十鬼中,除小弟外,各有各本領 o

以現時戰績睇, 有8鬼已經係鬼王級人馬, 即係冠軍級 ,熙仔又是"大師"o
唯獨是小弟 , 既無冠又不是大師  所以理應徐名 o
現在只剩"九大鬼" ,哈哈 !!!!!

cktraining 2011-9-20 11:08 AM

回覆 4# 的帖子

一直很喜歡院長的棋藝 特別是棋品 加油呀!:smile_38:

ckchan 2011-9-20 01:18 PM

回覆 4# 的帖子

多次個人賽四強及前八已有所證明... 賴生不必理會別人看法
近年成績均在上游,已是一個客觀的事實
賴生實為無冕之王!

十鬼之名實至名歸! 另外同意多多所言,真的十分欣賞賴生的棋品,棋人的楷模!

laiking88 2011-9-20 02:45 PM

回覆 6# 的帖子

陳總唔使落鞋油,哈哈 ! 只要陳總不要棋王賽番版 , 放小弟一馬, 已經感激不盡 !!!!

ckchan 2011-9-20 03:07 PM

回覆 7# 的帖子

真心既賴生....

就算係落鞋油都唔係個個有資格比我落 :smile_30:

個盤盲棋ONLY.... 同埋上年單人賽既帳未算WO! :smile_34:

laiking88 2011-9-20 03:27 PM

回覆 8# 的帖子

哈哈, 輸棋無藉口 , 盲棋點會唔計 ?
單人賽 , 一人一盤 , 算扯平 !? 但係輸左那盤雙炮過河 , 對陳總幫助大好多 !上年那盤兵局 , 對陳總影響輕微

ckchan 2011-9-20 04:09 PM

回覆 9# 的帖子

又有道理! 哈哈
今年大家加油吧!
頁: [1]
查看完整版本: 謙神現在的棋力是否已超越熙仔?