查看完整版本 : 初學者 有個問題解決不了..

yau321 2011-11-8 09:26 PM

初學者 有個問題解決不了..

是心理方面的 就是好驚打到人 或者比人打到....
導致不能從容地揮拍擊球

2305 2011-11-8 10:30 PM

你自己係場到打就唔洗驚la

Cliffw88 2011-11-9 01:06 PM

Practise more, play safety and with a certain distance to hit the ball.

小Q太郎 2011-11-9 01:48 PM

首先要[color=#ff0000]明確[/color]知到[color=#ff0000]合理[/color]擊球空間(大約180°).自己:拉定支拍,要有[color=#ff0000]一[/color][font=arial, helvetica,][color=#ff0000]瞬間停頓[/color].才出拍.[/font]
[font=arial, helvetica, 'bitstream vera sans', clean, sans-serif]
[/font]

laisam06 2011-11-9 10:22 PM

比樓主你更初學者報到.:loveliness:
我聽日先第一堂學呢....:smile_42:
我想像中都有你個問題, 但, 睇youtube好多片, 好快既動作, 都唔覺有踫揰問題.:smile_41:
唔洗怕, 我同你一齊驚.....:smile_34:

[[i] 本帖最後由 laisam06 於 2011-11-9 10:28 PM 編輯 [/i]]

jeff_0930 2011-11-16 05:23 PM

你走位人地都會走位
人地會走去一個有利自己迎球既位而唔會阻住你打, 你可以放心

neway2003 2011-11-16 08:40 PM

我在這裏拿一分 多多打擾了
頁: [1]
查看完整版本: 初學者 有個問題解決不了..