查看完整版本 : 我唔信鬼...但偏偏見鬼

claimvo 2011-11-15 11:39 AM

我唔信鬼...但偏偏見鬼

想同大家分享個人經驗, 這件事是發生本人在約5年前遇到的超自然力量的事, 由於整件事太長, 足足困擾本人3個多月, 當中有靈魂出膮等體驗...發生了很多之前未曾有的經歷, 現只講個用肉眼所見的一次, 當晚半夜睡醒躺臥床上, 精神完全清醒, 見有光心中0既恐懼平復下(因事前發生太多恐懼0既事所以平夜無光會恐懼), 轉頭一看望見一個半身緑色人影, 人影如火般向我下半身手舞足動, 如在打我, 萬分恐懼使我大叫, 但只能張口不能發聲, 四技亦忽然不能動! 即時全身接電抽搐, 四技崩緊, 無法呼吸, 整過程足足3至4秒...

有無師兄可以從科學角度解釋我的經過...事關我身上發生了太多不自然0既事, 如果無法解釋...我0既人生將可能踏上尋找人在世0既意義!!!

enbe 2011-11-15 01:21 PM

其實見到靈體一的都唔出奇, 如果你不是日日都見到, 其實只是你個陣子是運低者~~
至於你見到綠色人影, 可能你要知道你屋企以前是否有任何事件發生過, 因為一般鬼魂去到綠色都不是普通靈體,
你可能要做場法事或者搵出原頭先解決到啦~~

cellop111 2011-11-16 01:19 AM

*** 該帖被屏蔽 ***

claimvo 2011-11-16 02:28 PM

回覆 2# 的帖子

間屋係屋企人一手買落, 最多可能係我帶返黎...
講開果時我真係時運低...但相對好多香港人我又唔係衰得晒...
真係唔知點解咁大仇口, 仲好似要殺死我咁...

但我有個問題就係點解會有靈體...如果有靈體這個世界不是更複雜嗎...人死了到底會去那裏呢...

一個鬼魂對我做這種傷害是否我做錯了什麼大壞事, 我一向做人對得住天對得住地.

enbe 2011-11-17 10:03 AM

[quote]原帖由 [i]claimvo[/i] 於 2011-11-16 02:28 PM 發表 [url=http://www.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&pid=309819192&ptid=16085069][img]http://www.discuss.com.hk/images/common/back.gif[/img][/url]
間屋係屋企人一手買落, 最多可能係我帶返黎...
講開果時我真係時運低...但相對好多香港人我又唔係衰得晒...
真係唔知點解咁大仇口, 仲好似要殺死我咁...

但我有個問題就係點解會有靈體...如果有靈體這個世界不是 ... [/quote]

如你所講可能你當時時運低見到, 但另一個科學的角度講,時運低意思可能係你腦電波突然接收到另一頻道既訊息, 好似收音機收台咁,其實點解有靈體, 好多人都有唔同見解, 以我既角度諗, 人死後所講既靈魂係腦電波既一種, 而見到既人係因為咁岩接收到咁解,所以測鬼既人通常帶儀器去測, 就係測有無電波而推算有鬼, 至於係咪拍劇咁, 的鬼可以整死人之類, 我始終認為係誇張少少。
我覺得你唔使咁驚既, 佢整得死你就唔會仲上到討論區啦, 其實我都見過唔止一次靈體, 坦白講, 佢地係無惡意既, 只要你平常心, 俗語都話鬼怕人七分嘛, 只要你唔驚, 佢地都唔會嚇你既~~
頁: [1]
查看完整版本: 我唔信鬼...但偏偏見鬼