查看完整版本 : 想學拉丁,舞伴是不是很重要啊?

南拳007 2012-7-21 11:11 PM

想學拉丁,舞伴是不是很重要啊?

不知道從哪開始學,或者有什麽好的教學班嗎?

wendy1982 2012-7-22 02:30 AM

*** 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽 ***

winnie5030 2012-7-23 11:04 PM

舞伴是要看你跳的是獨舞or組合
如果冇舞伴可以選擇獨舞:)
初學者可以報初班的課程。
希望能幫到你^^

Bisous10 2012-7-23 11:41 PM

樓[font=標楷體]主係男[font=Times New Roman]or[/font]女?
女就好啲,因為女人可以跳男步。
男人就跳吾到女步。

如果樓主係女,去康文署或私家學校啲小班都得。
男就去啲有咁大得咁大嘅班,冇噤[font=Times New Roman][size=4]on[/size][/font]居![/font]

dahezz 2012-7-24 12:39 AM

回覆 4# 的帖子

咁大班 冇咩天份會唔會好難跟?!

Bisous10 2012-7-24 12:00 PM

[font=標楷體][size=4]不要以為學十堂就會跳,
啲人[font=Times New Roman]repeat[/font]初班多次。
學完又學,並無捷徑![/size][/font]

kevinlkb 2012-7-24 05:41 PM

學拉丁舞而家都好普及, 平玩貴玩都有. 夾自己既partner可遇不可求, 先要自己有心學好, 自然會碰到合適既同學一齊練. 有興趣詳細d傾既pm 我喇

[[i] 本帖最後由 kevinlkb 於 2012-11-23 05:10 PM 編輯 [/i]]

Davidddd 2012-7-25 04:46 PM

小小BB 2012-7-30 03:43 PM

i also want to learn that ar!
i think it is very beautiful for woman :)

yirumayanie 2012-7-30 11:52 PM

kevinlkb 2012-8-1 10:41 AM

有興趣pm我, 呢度乜都唔講得

omelettehell 2012-8-3 03:43 PM

我都想學,
但阿媽話要出來做野先有得學,有分別麼?:smile_41:

kevinlkb 2012-8-3 05:41 PM

我覺得各有好處. 讀緊書時間充足, 身體質素高, 一定會學得好d多d快d, 再加上一齊上學同學仔多, 比較易d搵同齡partner.

相對做野先學, 個人大個d, 定性d, 比較容易做長期拍檔, 始終標準 拉丁易學難精, 係要用長時間練習同培養. 第二, 學得咁上下, d舞裙, 裝身可以好貴, 自己有經濟能力咪唔駛下下問屋企攞

總之各有各道理. 要睇你自己環境而定.

Bisous10 2012-8-3 07:12 PM

[quote]原帖由 [i]kevinlkb[/i] 於 3-8-2012 17:41 發表 [url=http://www.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&pid=337706678&ptid=20057382][img]http://www.discuss.com.hk/images/common/back.gif[/img][/url]
我覺得各有好處. 讀緊書時間充足, 身體質素高, 一定會學得好d多d快d, 再加上一齊上學同學仔多, 比較易d搵同齡partner.

相對做野先學, 個人大個d, 定性d, 比較容易做長期拍檔, 始終標準 拉丁易學難精, 係要用長時 ... [/quote]

Agreed:smile_o12:

HONGS701 2012-8-4 01:49 AM

真的不得了....要花長時間呢

Bisous10 2012-8-4 04:43 PM

要做好一樣事物, 一定要用點時間。就算只想學會, 亦非易事。

[url=http://m.discuss.com.hk][img=100,23]http://i1.hk/d/images/r10/mobile.jpg[/img][/url]

kevinlkb 2012-8-6 04:52 PM

回覆 15# 的帖子

睇你想學到乜程度. 如果係消閒做運動, 跟下大班認下朋友, 出舞場耍樂一下一d都無問題, 要跳得比人好想表演自己, 一定要放時間心機落去.

講真其實每樣活動都係咁

Bisous10 2012-8-6 11:54 PM

[font=標楷體][size=5]最重要係有決心![/size][/font]
頁: [1]
查看完整版本: 想學拉丁,舞伴是不是很重要啊?