查看完整版本 : Daihatsu Sirion 揮手區

alris 2012-11-23 12:39 PM

Daihatsu Sirion 揮手區 :smile_38:

本人揸緊 2005 Sirion 1.3

有無 brother 一齊分享心得呀??

(可否說年份,及耗油量)..

bighead81 2012-11-24 10:34 AM

我果架係05 Sirion 1.3 黑:loveliness:

ching你賣緊車呀?

alris 2012-11-26 09:47 AM

架車so far so good.未想賣住:loveliness: , 不過五座我唔係好夠用:smile_13: ,如果有好似日本版有七座就好啦..:smile_30:

alris 2012-11-26 10:45 AM

ching 有無相睇呀?

bighead81 2012-11-27 12:22 PM

我响2xcar見到你圖中果架車
我冇相o係手呀...就黑色一部全原裝車囉~

alris 2012-11-28 03:07 PM

哦, 咁你部車耗油量點? 我平均要$1.3/km

bighead81 2012-12-1 12:13 AM

唔夠$1.2, 我行HIGHWAY多

bighead81 2012-12-12 11:41 AM

ching 有冇換過避震? 愈來愈覺得架車dun, 唔知係咪避震老化, 想換套改善舒適性同穩定性...

見到kyb同TRD都好似有sirion/passo既專用款, 但唔知用邊款好, 怕換錯左硬到甩肺....

alris 2012-12-13 04:51 PM

你用哽幾多吋ling? 咩呔? 夠唔夠呔氣? 可以check左呢啲先..避震到期,以我所知係越來越淋 (有錯忽插:smile_13: )..我二手車買返來, 有冇換過避震就唔係好清楚啦, 呢部車原裝避震我覺得係偏硬, 幾好灣, 我返而覺得唔夠硬, 平平地後加咗避震膠...

bighead81 2012-12-15 10:15 AM

原廠ling+185/65/R14
research左幾日, 避震都係唔換住喇...

我都係二手車...買左冇耐:loveliness:

岩岩換左5W30+波箱油, 車頭爽晒, 仲訂左個TRD風隔

alris 2012-12-17 06:02 PM

哦,我用原廠ling(+DIY黑ling ) 185/60/R14 呔, 原廠呔係175/65/R14 喎,你用185/65/R14會有小小偏差喎....你換波箱油係唔係用原廠大發定 DIII ATF?

alris 2012-12-17 06:03 PM

My DIY :loveliness:
[url]http://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=21239198[/url]

bighead81 2012-12-28 03:54 PM

條tie(GR90)係上手換既, 自己用GPS app check過車速, 都算準
波箱油用Valvoline MaxLife DEX/MERC ATF
你用咩偈油? 我用緊mobil 1 銀裝 5W30, 依家油耗~13.8km/l

自己噴ling, 勁!
頁: [1]
查看完整版本: Daihatsu Sirion 揮手區