查看完整版本 : linux網絡下載及網上睇片/電台問題

finfin 2013-3-19 12:14 PM

linux網絡下載及網上睇片/電台問題

請問用linux可以用emule, BT呢的下載程式嗎?
而速度是否好慢?
又如果想下載youtube之類的flash網上影片要點做呢?

咁在linux又可否睇PPTV, PPSTREAM呢類網路播放節目?
又有無網上電台的linux版軟件程式呢?

唔該. :loveliness:

chess360 2013-3-20 06:09 PM

emule可用: amule
BT程式好多,例如: deluge, transmission,  ktorrent, vuze, qbittorrent都得
下戴 youtube: youtube-dl (common-line 程式, google 下 “youtube-dl” 教程就識用)
其他flash影片: 我用 google chrome 嘅一個 extension,叫 fvd video downloader (linux windows 都用到)
pps: pps官網有 fedora, ubuntu  版本下載
網上電台唔諓,睇下有冇ching幫到

下戴速度幾難估,以我部腦計,而家BT 快過用 windows,以前用 windows BT 快過 linux,至於 emule, linux 下的 amule 和 windows 下的 emule 差不多,原因不明。

finfin 2013-3-20 11:19 PM

回覆 2# 的帖子

唔該晒你呀!
頁: [1]
查看完整版本: linux網絡下載及網上睇片/電台問題