查看完整版本 : [新手]香港邊到會有長板賣?

lion305302 2013-5-15 09:50 PM

[新手]香港邊到會有長板賣?

HELP PLZ

或者有無人想放? 二手幾舊都得 最緊要平
學生仔無咩錢又想玩

lion305302 2013-5-15 09:52 PM

同埋大約幾錢到?

TAOBAO D板各位又點睇?

JaCkY_cH 2013-5-15 11:06 PM

回覆 1# 的帖子

x-game or island wake

x-game 個啲一般都比較平,$1500以下,好似約$1000都見過,主要都係globe 同 duster california

island wake 主要賣landyachtz 同sector 9,係longboard界中比較top的牌子,好貴,要$2000up。不過佢地入咗個叫stella的牌子,約$1200,不過品質唔知,網上搵唔到review。

sbc skateshop(hksbc)好似入咗少量santa cruz 的longboard,價錢唔知,但都應該唔會好貴。

你都可以上fb search HK Longboard(group) 和 freetecboards(page),HK Lonfboard係香港最decent的longboard group,入邊啲人真係玩longboard,可以去睇吓有冇二手。

freetecboard係一個 local longboard company, 大約$1500-1700,有free shipping,品質聽講唔錯。

JaCkY_cH 2013-5-15 11:12 PM

回覆 2# 的帖子

Taobao啲板唔知點,不過大陸板應該好唔到去邊:smile_39: 。
不過其實都係睇牌子,以下係啲比較有保證的牌子:
loaded, original, landyachtz, sector 9, rayne, bustin, arbor, jet gravity, earthwing, comet.......
如果想知多啲牌子,可以 search daddies board shop

jamjam85229 2013-5-16 11:08 AM

新手去TAOBAO 買幾好,夠平, 鍾意玩既可以買貴D

有個網叫長板中國,係全中國最專門既長板組織

hkblackbird 2013-5-18 12:41 AM

我塊魚都係淘寶,玩落唔差,學好啲先買過塊好野

sesamejai 2013-5-27 10:37 AM

上yahoo搵下..其實有好多樓上鋪

pmqpmq1019 2013-5-27 11:25 AM

長板見外國d人係公路度玩 香港可以係邊玩?.o.

JaCkY_cH 2013-5-27 07:58 PM

回覆 8# 的帖子

沙田多石街

kelvintamhy 2013-5-28 02:34 AM

JaCkY_cH 直覺話比我知我應該識得你.....
Btw Freetecboard shop好似因生意唔太好而停辦左.....

[url=http://www.discuss.com.hk/iphone][img=100,23]http://i.discuss.com.hk/d/images/r10/iphoneD.jpg[/img][/url]

JaCkY_cH 2013-5-28 11:20 AM

回覆 10# 的帖子

hahaha,我知你fb但冇add你,不過我地應該未見過面
頁: [1]
查看完整版本: [新手]香港邊到會有長板賣?