查看完整版本 : 請各位讀過或讀緊珠海GE師兄入一入黎,有野想問

mike24309631 2013-7-12 19:11

小弟諗緊應該讀邊科好
其實心目中都有D選擇
不過真係想問一問你地讀緊個科WORKLOAD如何?
有冇留意到讀緊邊科GE同學係特別忙或者特別清閒?

另外想問一問據以往收生經驗
邊科係較易入同較難入呢?
希望各位ching好心答下我 俾我做個參考啦

on25689 2013-7-13 00:51

:smile_39:
唔好讀

mike24309631 2013-7-13 06:09

點解?
不如詳細解釋啦~
你唔解釋又點說服到我唔好讀呢?
同埋多口一問,師兄係讀邊科GA?

SIUKIT`

*** 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽 ***

mike24309631 2013-7-13 21:01

其實我最有興趣係文科同人文學科
同埋我想讀完出黎搵份時間比較穩定GE工可以繼續讀D PART TIME野
不過一黎唔知到時搵唔搵到份俾我可以夜晚讀到書GE工
二黎我想讀GE課程(MASTER)到時又收唔收我

[[i] 本帖最後由 mike24309631 於 2013-7-13 09:06 PM 編輯 [/i]]

SIUKIT`

mike24309631 2013-7-15 05:47

師兄,唔好意思
係我講得唔清唔楚
我其實係想讀多幾年書
但唔想係外國讀或者讀TOP UP
當然我自己認為最理想係可以一邊做野一邊繼續讀(如果時間許可的話)

[[i] 本帖最後由 mike24309631 於 2013-7-15 05:58 AM 編輯 [/i]]

SIUKIT`

HKG001 2013-7-19 09:08

[quote]原帖由 [i]mike24309631[/i] 於 2013-7-13 09:01 PM 發表 [url=http://www.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&pid=367027097&ptid=22172844][img]http://www.discuss.com.hk/images/common/back.gif[/img][/url]
其實我最有興趣係文科同人文學科
同埋我想讀完出黎搵份時間比較穩定GE工可以繼續讀D PART TIME野
不過一黎唔知到時搵唔搵到份俾我可以夜晚讀到書GE工
二黎我想讀GE課程(MASTER)到時又收唔收我 [/quote]
我是會銀出身, 畢業後去University of Wollongong, 2004年取得MPA, 工作一段時間, 2011在HKU取第工個Master及專業認可, 現在在某市公司做Auditor.
頁: [1]
查看完整版本: 請各位讀過或讀緊珠海GE師兄入一入黎,有野想問