查看完整版本 : 我隻西施狗仔吠傷人隻腳

ping666 2013-8-26 07:20 PM

我隻西施狗仔吠傷人隻腳

我養左隻狗女有十年了但有日我帶佢去樓下行街點知佢吠左一下個人隻腳:smile_39:個男人就立即報警然後過幾日就有漁農處人員來帶左隻狗去,因為我住公屋無得再養:smile_39:最後要人道:smile_39:好傷心因為養左十年有左好深感情,只不過係吠傷少少就要報警:smile_39:狗都死了,但個個人去左小額錢債審裁處要我賠償12000蛟比佢,因為佢話自己心靈受傷和見到狗會有恐懼和創傷後遺症。
而家都吾知點好狗又死左又要賠錢我又吾識法律,有無人比下意見我謝謝。

【太初】 2013-8-27 04:03 PM

2003年果陣有一次過放寬俾已養狗的公屋住戶登記養小型狗至終老,你屋企無去登記?定係你啱啱喺人哋豁免之後先養?
無論係以上任何一個情況,你都唔抵爭,最可憐係狗狗俾你害死,
你作為主人點解無好好管束同教導狗狗唔可以咬人,而且出街竟然會俾佢咬到人,你有無好好拖住佢?仲要反話人哋做乜要少少事報警
簡直係本末倒置,亦係你呢d人令我哋大部分守規矩自律嘅狗主都要俾人岐視,認為養得狗都係無公德心霸道之人
再者,如果你咁著緊,漁護署捉咗去之後,你就無辦法搵到可養狗的朋友幫手救返佢出來先?
你無交代過被人道之前的過程,只係簡單一句「我住公屋無得再養,最後要人道」,唔知你有冇用過乜野方法嘗試救狗狗出來,
最後,希望狗狗而家快快樂樂在彩虹橋生活,而你被人追討小額錢債亦只有面對,
不過小額錢債只能自已辯解或追討,雙方都不能聘請律師,好老實心靈創傷呢d野好難證明,
我諗對方最多都只能向你追討醫藥費之類

ping666 2013-8-28 09:13 PM

回覆 2# 的帖子

隻狗死我已經好內疚和後悔:smile_39:

淫賊不來梅 2013-8-31 11:58 PM

*** 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽 ***

godonee 2013-9-6 11:39 PM

*** 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽 ***
頁: [1]
查看完整版本: 我隻西施狗仔吠傷人隻腳