查看完整版本 : Bobeedoo 小感覺 2: 喬布斯

bobeedoo 2013-9-22 08:32 PM

Bobeedoo 小感覺 2: 喬布斯

期待左好耐既一套戲,好鍾意睇呢類既戲,去了解改變世界的人的一生,之前都有睇facebook 創辦人嗰套,覺得一般。唔知因為個人感覺apple 比facebook 更傳奇,還是因為steve jobs 已離世的關係,這次真的覺得十分好睇。入面好多位都好觸動到我。

雖然steve 做左好多野都好令人髮指,尤其佢唔認個女個幾幕。不過亦可能因為呢種從不理會世人目光,永遠覺得自己就是世界既性格,造成佢獨特既領袖魅力。因為工作,失去所有摰友,職場上,又有多少個永遠的盟友,永遠的敵人?喬布斯告訴了我們。我們只看到成功人仕風光的一面,背後他們承受的,又有誰可明白?成套戲拍攝好平淡,卻不知不覺間過了兩小時,完全無悶場。不過略嫌不夠長盡,只做到重返蘋果後就完,如果可以睇埋之後最輝煌既時光既詳盡,咁就好了。
另外男主角扮演喬布斯也很特意細緻地模仿佢既各種神態,動作,真的好有親切感。

睇完戲後,真心想買番部iphone5s支持蘋果,可惜,睇住蘋果在steve 離世後,創意不再,真的叫人感到可惜。我亦由4s 年代的iphone ,ipad ,mba.慢慢投回windows ,android 的懷抱。究竟蘋果的將來會否像二十年前一樣,沒有了steve jobs ,沒有了傳奇?這套戲,不只是steve 的人生,亦是整個apple computer company 的起伏。
apple = steve jobs 。



[url=http://www.discuss.com.hk/android][img=100,23]http://i.discuss.com.hk/d/images/r10/androidD.jpg[/img][/url]
頁: [1]
查看完整版本: Bobeedoo 小感覺 2: 喬布斯