查看完整版本 : Bobeedoo 小感覺5:逃出生天

bobeedoo 2013-10-7 09:04 AM

Bobeedoo 小感覺5:逃出生天

香港第一套災難3D片,劉青雲,古天樂,只係呢三樣野就值得入戲院睇!
2位男主角做得好好!男人真係愈老愈有味道,劉青雲嗰個穩重,鎮定,好有男人味好吸引.
而古天樂今次扮演既角色就是稚氣多一點,為自己所想而去做。
但著住西裝,咩裝備都無,救人個幾幕都好有型。
而李心潔既內心戲,同紀律部隊老公既磨擦,亦是好多女人既心聲。
成套戲好緊湊,好緊張。好多位都鄧佢驚!
例如吊臂,斷纜𨋢。
同埋入面講左好多人性。
醫生,救人救自己?
母愛既影響,女仕即使對著不認識既小孩都有種莫名親切感,保護感?
大難臨頭各自飛,為錢而失去兄弟同自己既生命。
愛是所有,救了太太就已足夠。
父子情深。
看著一幕一幕,那感受很真實,很打中心底,而我也相信,這是現實。
好鍾意入面既一個概念:可能最後大家都會死,但我想博啊,至少,我唔會後悔。
無錯,當你無野可以輸時,為何不博一博,那些常規,規矩,通通只是指引,總有些關頭要放下這些吧。
未去到超級好睇,不過作為香港人,應該要支持。
但如果下次取景係喺香港,而不是廣州,相信那種感覺會更深。



[url=http://www.discuss.com.hk/android][img=100,23]http://i.discuss.com.hk/d/images/r10/androidD.jpg[/img][/url]
頁: [1]
查看完整版本: Bobeedoo 小感覺5:逃出生天