查看完整版本 : .........

loveranan 2013-10-22 07:15 PM

.........

........

[[i] 本帖最後由 loveranan 於 2013-12-3 07:37 PM 編輯 [/i]]

debbiewong123 2013-10-23 11:22 AM

拉低變c- ??

loveranan 2013-10-28 06:10 PM

miss左 一個 presentation會成科fail?public speaking多人retake?

wilsonlw 2013-10-29 11:56 PM

If you can get full marks in other criteria, miss a presentation is not a big deal

[url=http://www.discuss.com.hk/iphone][img=100,23]http://i.discuss.com.hk/d/images/r10/iphoneD.jpg[/img][/url]

海豹7號 2013-11-8 06:39 PM

難唔難FAIL...我比較鐘意講容不容易PASS:smile_27: 不過呢條問題我真係答唔到你,因為始終要睇好多因素既:smile_39:
BTW D GRADE 係A,A-.B+,B,B-咁樣比落去既,D好似係岩岩合格,詳細可以去睇下MyBU-Study本HANDBOOK:loveliness:
你講嗰個Eng part presentation應該係public speaking入面既INFORMATIVE或者PERSUASIVE,咁既話會唔會肥其實都幾睇你其他部份既分數可唔可以補番條數...你如果MISS左15%,以總體成績黎講其實就唔係好大件事,不過前提係你其他部份都要幾搏下,唔可以只以C+為目標,至少都諗下點攞番幾個B+甚至係A返黎,因為以個人經驗而言,實際成績好多時都會低過預期成績架,你諗住其他都係C+,比-15拉一拉就好容易跳左落去F度架啦...就算真係其他都係C+,我覺得都幾危危乎:smile_27:
如果你打算MISS,我會勸你唔好,如果你PRESENT嗰日真係有大事要做,咁不如試下搵老師轉時間PRESENT...如果你已經MISS,但係件事唔係發生左好耐,我都係會勸你問下老師可唔可以嚮佢教既其他堂到PRESENT...如果件事已經補唔番,我覺得你應該係淨低既PRESENTATION同考試到努力D:smile_13:
ANYWAY,加油唔好放棄!:loveliness:
頁: [1]
查看完整版本: .........