查看完整版本 : turnitin問題

~士多啤啤~ 2013-12-5 02:37 AM

turnitin問題

請問知唔知邊度可預先turnitin check essay?

海豹7號 2013-12-8 01:59 PM

唔係好明同學既問題,但係如果講TURNITIN既話應該要去番MOODLE度UPLOAD你自己份ESSAY,例如你要UP既係THOUGHT AND WRITING I 既ESSAY,你去番MOODLE THOUGH AND WRITING個位度,你既老師應該會開一個位比你UP ESSAY,如果老師無開既話咁就應該無,好似要等佢開左先得:smile_42:
不過UPLOAD既時候最好自己CHECK一次先,有D老師會整到只可以UP一次:smile_27:

leefrk17 2014-1-13 02:25 AM

回覆 2# 的帖子

係咪平時交功課, 同論文都可以用turnitin check check?

海豹7號 2014-1-14 01:48 PM

[quote]原帖由 [i]leefrk17[/i] 於 2014-1-13 02:25 AM 發表 [url=http://www.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&pid=379385095&ptid=22741978][img]http://www.discuss.com.hk/images/common/back.gif[/img][/url]
係咪平時交功課, 同論文都可以用turnitin check check? [/quote]
根據我既印象,TURNITIN要老師開個位比你UPLOAD上去先可以SUBMIT架,多數你用TURNITIN呢個SYSTEM都會係老師要求你去UPLOAD功課上去先會做同做到既,所以並唔係可唔可以既問題,而係要唔要,因為如果老師開左TURNITIN你唔UPLOAD上去,輕則降SUB-GRADE,重則成篇功課唔比分:funk:
另外,我有D同學話有時唔知點解個老師SET到只係比你UP一次,所以UP之前最好自己CHECK下先:loveliness:
題外話,講到尾呢個SYSTEM都只係用黎CHECK SIMILARITY,睇下你有無抄襲問題啫,而且佢有時QUOTE你抄襲個D位都幾好笑,我試過REFERENCE呢個字都比佢QUOTE出黎話係抄既:smile_42:
頁: [1]
查看完整版本: turnitin問題