查看完整版本 : 大專壁球比賽!D球證水準高到呢........

PLUsquashfans 2014-2-17 12:08 AM

大專壁球比賽!D球證水準高到呢........

尋日大專Final,City v.s Poly,雙方比賽真係好精彩,大比分POLY領先2-1既時候,我地諗緊,如果IVAN贏埋,我地就可以赢冠軍架啦,Ivan場比賽,發生好多問題球,我地都覺得球證既Call有D問題:smile_39:,最終當然係IVAN輸,賽後見到IVAN都有同球證有好多意見,球證不斷解釋點解咁CALL,大比分2-2,要打決勝,今次另一個球證上場,D CALL 都係唔掂,我地發覺佢地真係睇唔到Double,唔係1次,兩次,真佢睇唔到:L,之前嗰D唔好講...第4局最尾嗰球,楊皓偉嗰球肯定冇DOUBLE既,球證竟然係尼個咁關鍵既時候及反應超快地嗌:smile_45: NOT-UP,最终POLY輸咗,輸都唔係一個問題,最慘係CITY班人都話嗰球冇DOUBLE,初頭以為球證偏幫CITY,最後發覺佢地原來真係既唔識判既:Q,之後查返壁球總會既網頁,原來佢地兩個係[color=#333333][font=Tahoma][size=3]亞洲壁球協會委任既[/size][/font][/color][color=#333333][font=Tahoma][size=3]亞洲裁判[/size][/font][/color]:smile_o16:,真係失覺晒......佢地係[color=#333333][font=Tahoma]亞洲裁判??連大專盃都判到咁,HK OPEN佢地點能夠勝任呢??[/font][/color]

heroinessnew 2014-2-17 10:01 AM

回覆 1# 的帖子

If you have video will be more fair. Anyway, the players have done their best. All of them should be respected.

kc_him 2014-2-17 10:35 PM

呢位仁兄,不如你去考球證就會明白d判決,而唔係以一般人觀點去理解件事
好多時講係好容易,做係另一回事!

[url=http://m.discuss.com.hk][img=100,23]http://n2.hk/d/images/r10/mobile.jpg[/img][/url]

PLUsquashfans 2014-2-19 01:32 AM

回覆 3# 的帖子

呀Kelvin Chan,唔係一定要去考個球証牌,就代表係一個識判波既球證,唔成正比架喎...,係嗰日你既表現都係好過兩位亞洲級球證少少.,唔通你又可以升級?:smile_45: .:我地都了解做球證係有難度既,但係你地出現既瑕碌既次數真係太多啦:L ,決勝嗰場,球員質疑個波UP定DOWN,佢就以為人地嗌LET,當球員CALL LET個陣時,球證同球員講:Ball was good,冇Not Up兩個球員都唔知佢答乜....:smile_27: ,球員已經講中文發問,唔係亞洲級球證,要用英文發問先明下話...?所以我點解話你地D水準高到呢,就係咁解,算啦,都輸咗喇,下年希望有國際級既球證黎幫幫手喇.....:smile_45:

CTYsquashFans 2014-2-19 09:49 AM

[quote]原帖由 [i]PLUsquashfans[/i] 於 2014-2-17 12:08 AM 發表 [url=http://www.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&pid=381640152&ptid=22963949][img]http://www.discuss.com.hk/images/common/back.gif[/img][/url]
尋日大專Final,City v.s Poly,雙方比賽真係好精彩,大比分POLY領先2-1既時候,我地諗緊,如果IVAN贏埋,我地就可以赢冠軍架啦,Ivan場比賽,發生好多問題球,我地都覺得球證既Call有D問題:smile_39:,最終當然係IVAN輸 ... [/quote]呢位Ching講得非常中肯
球證真係好有問題
以為自己有個亞洲球證牌就點點點...
[align=left][align=center]人地比個牌你又點?有個牌表示咩姐?[/align]
[/align]
球員比賽經驗多過你啦,隨時球速太快你地跟唔切個波添啦
真心講句,識打少少波都識判波
你可以話polyu輸左懶地硬
但係cityu都覺得球證好有問題
咁你有咩好講,雙方都覺得有咩題就唔好話人輸左懶人啦:smile_44:
由其是係最後一球,大家都覺得個波係good
但球證二話不說就not up,之前判波都冇咁快
只係球證判左我地先起哄,並唔代表我地認同球證判決
認真講句,最後個球可以比個let ball重打,咁樣大家都服氣
冇辦法,趕收工係咁...鬼叫cityu polyu打左4個鐘咩:smile_39:
如有問題想解釋,可以隨時,各大網民樂意睇樂意聽
頁: [1]
查看完整版本: 大專壁球比賽!D球證水準高到呢........