查看完整版本 : 裝左個mythbuntu桌面顯示的字細過芝麻

finfin 2014-6-13 12:04 PM

裝左個mythbuntu桌面顯示的字細過芝麻

今日裝左個mythbuntu係部HTPC度.
一boot入去就係mythtv個主畫面,
都正常, 但係一離開主畫面去返桌面,
桌面icon及文字都好細粒.
請問要點教番佢?  
我見佢己經係自動match左我部電視個解像1920*1080架啦,
而且我在windows度都係呢個解像都好正常的.

桌面上的字細到睇唔到呀!
[attach]3421911[/attach]

你睇細到!!
[attach]3421913[/attach]

正常應該係咁樣的.
[attach]3421912[/attach]

:smile_39::smile_45::smile_27:

finfin 2014-7-7 03:54 PM

唔該有無人識點搞呀? :smile_41: :smile_41: :smile_41:
:loveliness: :loveliness: :loveliness:

星海揚帆 2014-7-19 11:59 PM

師兄
你咁多奇難雜症 :lol
應該係有一個位較字體大細

finfin 2014-7-20 06:29 PM

因為我正在學用呀,所以會有問題的呀。:loveliness:
我就是找不到校字體係邊呀。:smile_27:
[align=center]一般linux系統是那裡校字體架?[/align]
:)
[align=center]唔該。[/align]

[align=center][quote]原帖由 [/align]
[i]星海揚帆[/i][align=center] 於 2014-7-19 11:59 PM 發表 [/align]
[url=http://computer.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&pid=393102704&ptid=23396585][img]http://computer.discuss.com.hk/images/common/back.gif[/img][/url]
師兄
你咁多奇難雜症 :lol
應該係有一個位較字體大細 [/quote]
頁: [1]
查看完整版本: 裝左個mythbuntu桌面顯示的字細過芝麻