查看完整版本 : 《失蹤罪》看後感

Medalmore 2014-11-10 01:59 AM

《失蹤罪》看後感

都好耐冇睇過,邪竟能勝正既戲...

成套戲就由男主角唔見咗個老婆開始,成套戲都係講男主角響老婆失蹤後,由搵老婆去到去搵成件事到底發生乜野事,以及男主角同老婆以往所過既生活,一一咁敘述出嚟,情節上都冇乜地方可以反駁...或者話好難反駁比較貼切!

當個故事既真相浮現出嚟之後,你會發現當時人真係好聰明同犀利!姑且我都係唔講咁多劇情啦,以免影響到未睇呢套戲但又好想入場既觀眾既觀賞意慾...

不過近期我睇既戲都好奇怪,由男人唔可以窮、點對點、未來叛變以至呢套失蹤罪,我都係冇乜意慾講套戲既演員做成點(各人表現確實又唔係太差或者太出色),反而我淨係想講個故事拍成點,雖然當中有好有壞...呢套失蹤罪我既態度係正面既!

仲有既係,呢套戲被訂為三級片,講真成套戲除咗有少少裸露鏡頭,係咁易有少少都唔知有冇一分鐘既血腥場面,以及係有好多F字頭既粗口對白之外,我又諗唔到點解佢會被訂為三級片喎!要既話我覺得殺人犯似乎仲「三級」過佢啦...又唔係咁恐怖!除非你話個故事睇到你心寒既啫...都係有點既!

講真呢套戲如果你願意花兩個幾鐘頭去睇,或者最初果一個鐘係平平無奇,但去到後面,或者你會想繼續追落去,甚至會問呢套戲究竟會唔會有續集...

最後其實我都仲有少少野想劇透少少...如果觀眾冇遲入場既話,記得留意一開場男主角既獨白!至於點解...你睇完成套戲就會明架喇!

sircharles88 2015-1-6 04:46 AM

套戲我啱啱睇咗,最震撼係別墅果幕。呢套屬近年佳作,末睇應該買碟睇吓。推介!

[url=http://www.discuss.com.hk/android][img=100,23]http://i.discuss.com.hk/d/images/r10/androidD.jpg[/img][/url]

hanpuiling 2015-3-5 09:13 AM

*** 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽 ***

ahmanlau121 2015-5-3 10:37 AM

kinman121 2015-7-1 07:49 PM

頁: [1]
查看完整版本: 《失蹤罪》看後感