查看完整版本 : 新手想學跳舞 廿三歲從未接觸過跳舞

想做空少 2015-2-24 01:35 AM

新手想學跳舞 廿三歲從未接觸過跳舞

175高 瘦底有肉
有做開運動
想問下點入手
或者比建議跳咩舞好

本人較為喜歡聽重bass音樂 好中意step up套戲入面跳既舞(吾知咩舞)
就果種震撼感 令人好想跳

同我想藉住跳舞認識吾同人 所以想學比較羣體性既舞
長久落去可以跟人組隊練

[url=http://m.discuss.com.hk][img=100,23]http://n2.hk/d/images/r10/mobile.jpg[/img][/url]

Cyrus_Ko 2015-2-24 01:43 AM

step up 主要係 以jazz funk/ hip hop為主~

想做空少 2015-2-24 02:04 AM

回覆 2# 的帖子

Thank you
剛剛開始自學好 定比錢上堂好?

Cyrus_Ko 2015-2-24 02:05 AM

有好多野唔係你自己可以自學到

ANNA_TWS 2015-2-24 01:45 PM

我一開始係去果D青年中心學既
後來就入左中學既DANSO
之後因某D原因跳得吾開心退出左
冇人教就自己上YOUTUBE睇教學
學左D BREAKING基本野
本人冇報過STUDIO D跳舞堂
一黎有D貴(比起青年中心),二黎感覺吾太好(個人認為)
以上我講方法你可以參考下:smile_13:
而加就自己出黎搵地方自己帶喇叭自己同男朋友練
想搵更多既跳舞朋友黎教下我,大家一齊玩一齊食飯幾開心:lol
一黎大家都開心,二黎免費學到野,三黎識到朋友:loveliness:
另外,跳舞最緊要係自己鍾意
如果你吾知自己鍾意跳咩舞,你可以上網睇一睇D跳舞片
睇下邊D係你心水舞種,就學,學吾到佢九成都學到一兩成啦
如果你吾知D名....
其實STEP UP大部分都係講街舞:smile_35:
不過街舞有好多種,你可以GOOGLE下:)

thefrozenhk 2015-2-27 02:44 AM

其實我都有跳開BREAKING既 如果你有興趣可以PM我留你電話比我 我可以免費教你

twdpaf 2015-3-3 02:04 AM

twdpaf 有不同種類舞蹈

尖沙咀世界舞蹈家演藝總會有不同種類舞蹈,要試下先知鍾意跳邊種舞架!

想做空少 2015-3-5 02:43 AM

回覆 6# 的帖子

我仲新 未可以PM
你住近邊區
頁: [1]
查看完整版本: 新手想學跳舞 廿三歲從未接觸過跳舞