查看完整版本 : 科學人小聚學會.吹水實驗室

AayJay 2007-9-21 19:26

[quote]原帖由 [i]星海揚帆[/i] 於 2007-9-21 06:34 PM 發表
好耐無見版主… [/quote]
佢仲話9月會多D上黎 :L

da.wilson 2007-9-26 01:00

[quote]原帖由 [i]AayJay[/i] 於 2007-9-21 07:26 PM 發表

佢仲話9月會多D上黎 :L [/quote]
佢可能好忙呢...尤其係身兼幾版的版主....

AayJay 2007-9-26 20:46

[quote]原帖由 [i]da.wilson[/i] 於 2007-9-26 01:00 AM 發表
佢可能好忙呢...尤其係身兼幾版的版主.... [/quote]
科板被遺忘了...

da.wilson 2007-9-27 19:42

[quote]原帖由 [i]AayJay[/i] 於 2007-9-26 08:46 PM 發表

科板被遺忘了... [/quote]
一係叫d科版的專樓晉升做見習版主lo

hahahaboy 2007-10-3 22:37

尼個版有版主等於無版主
反正都系掛名
又無乜人搞事
有事搞臭左都無乜人需要負責
無版主都無所謂啦

joencc 2007-10-5 10:35

[quote]原帖由 [i]da.wilson[/i] 於 2007-9-27 07:42 PM 發表

一係叫d科版的專樓晉升做見習版主lo [/quote]

科版專樓得星海兄一個~
佢肯的話半年前升左啦~

尼古拉斯基治

*** 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽 ***

da.wilson 2007-10-6 23:06

[quote]原帖由 [i]hahahaboy[/i] 於 2007-10-3 10:37 PM 發表
尼個版有版主等於無版主
反正都系掛名
又無乜人搞事
有事搞臭左都無乜人需要負責
無版主都無所謂啦 [/quote]
但而家有得膠人出現發表謬論....同呃帖....

da.wilson 2007-10-6 23:11

[quote]原帖由 [i]尼古拉斯基治[/i] 於 2007-10-5 08:50 PM 發表
[url=http://www12.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=5473724&extra=page%3D1]http://www12.discuss.com.hk/view ... &extra=page%3D1[/url] [/quote]
無辦法...因為denature係單方向的...無辦法還完...最小而家無一個經濟實惠的有效方法去還完...所以...

hahahaboy 2007-10-7 00:30

19999999...科學題:
"點樣炒出好味的牛河?"
"牛河同光速的關系"
"超引力同超光速是否可超過反黑洞 "
"外星人的基因有多長"
"人類進化成汽水糖的可能"
"六合彩的必中機率"
"水中火三角"
"超越時空的少男"
"反物質生成反人類"
"精子的射程和命中比率"

以上膠題僅供參考

da.wilson 2007-10-7 02:35

[quote]原帖由 [i]hahahaboy[/i] 於 2007-10-7 12:30 AM 發表
19999999...科學題:
"點樣炒出好味的牛河?"
"牛河同光速的關系"
"超引力同超光速是否可超過反黑洞 "
"外星人的基因有多長"
"人類進化成汽水糖的可能&q ... [/quote]
睇到最後一句...笑左:smile_30:

星海揚帆 2007-10-11 21:25

[quote]原帖由 [i]joencc[/i] 於 2007/10/5 10:35 發表
科版專樓得星海兄一個~
佢肯的話半年前升左啦~ [/quote]

joe兄…
曾經試過 :smile_44:

hahahaboy 2007-10-11 21:35

[url]http://www6.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=5479401[/url]

尼題數.....無人識做? :smile_14:

111x111=12321 2007-10-15 13:51

《投訴 及 管理要求區 》已關閉.

科學版已成為快樂「自治」區. :loveliness:

da.wilson 2007-10-17 00:01

[quote]原帖由 [i]111x111=12321[/i] 於 2007-10-15 01:51 PM 發表
《投訴 及 管理要求區 》已關閉.

科學版已成為快樂「自治」區. :loveliness: [/quote]
好快有新官上任ka la...

111x111=12321 2007-10-17 15:43

[quote]原帖由 [i]da.wilson[/i] 於 2007-10-17 12:01 AM 發表

好快有新官上任ka la... [/quote]今日見到《投訴 及 管理要求區》重開重推,
再見到兩位新版主 tnji9mko0, Amorette 上任,

你果然有先見之明喎. [img]http://www4.discuss.com.hk/images/smilies/tongue.gif[/img]

冬天既雨 2007-10-18 00:01

[quote]原帖由 [i]da.wilson[/i] 於 2007-10-17 12:01 AM 發表

好快有新官上任ka la... [/quote]
唔知新官上任會唔會三把火呢= =
初黎報到~大家多多指教:smile_40:

tnji9mko0 2007-10-18 22:17

大家好。

da.wilson 2007-10-18 23:35

[quote]原帖由 [i]tnji9mko0[/i] 於 2007-10-18 10:17 PM 發表
大家好。 [/quote]
你好...初次見面...你係...??

ticklishhk

da.wilson 2007-10-24 19:02

[quote]原帖由 [i]ticklishhk[/i] 於 2007-10-24 05:34 PM 發表

da da兄你好:smile_40:
我係No.2菲斯娜:loveliness: [/quote]
菲呆...你好...我係七劍之首...前no.6米莉亞...
請你洗乾淨你條頸...你的首級將會被我們七劍拿下:smile_34:

ant_hony

snoopy1357 2007-12-24 20:23

[img]http://pic50.picturetrail.com/VOL404/9482817/17302433/294576052.jpg[/img]

ant_hony

ant_hony

殺人王小郭 2008-1-6 20:19

我覺得可以由過去回現在,只要你以接近光速飛

得5得?

tnji9mko0 2008-1-6 20:58

[quote]原帖由 [i]殺人王小郭[/i] 於 2008-1-6 08:19 PM 發表
我覺得可以由過去回現在,只要你以接近光速飛

得5得? [/quote]
呢個話題被人重覆又重覆咁講... 會唔會悶左少少..

helios 2008-1-10 22:35

[quote]原帖由 [i]siusks[/i] 於 2006-11-1 08:55 PM 發表

大學都唔會有....有都唔多.....咁危險,你估佢地唔怕死.....而且呢d metal又冇乜research好做......
唔通真係玩爆炸咩...... [/quote]

玩爆炸用一些nitro compounds都行啦!!!:smile_30:

那些metal超貴,用它們玩爆炸=無意義的燒銀紙行為

RioFerdinand 2008-1-12 18:19

[quote]原帖由 [i]ant_hony[/i] 於 2008-1-5 03:08 PM 發表
科版又轉左版主 :smile_41: [/quote]係加左:smile_44:

ant_hony

頁: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14 15 16 17 18 19
查看完整版本: 科學人小聚學會.吹水實驗室