查看完整版本 : 科學人小聚學會.吹水實驗室

daircs2005 2006-11-29 03:38

[quote]原帖由 [i]joencc[/i] 於 2006-11-22 12:16 PM 發表
頂,個版面將d文變晒怪獸:@ :@

d字又唔見埋,除左用快速回覆就出唔到文:@ :@

:Q :Q [/quote]

[color=magenta]試試這樣設定,就不會亂碼[/color]:lol

[img]http://i98.photobucket.com/albums/l245/yklok0/20195309082716924335.jpg[/img]

joencc 2006-12-12 13:14

[quote]原帖由 [i]daircs2005[/i] 於 2006-11-29 03:38 AM 發表

試試這樣設定,就不會亂碼:lol

[img]http://i98.photobucket.com/albums/l245/yklok0/20195309082716924335.jpg[/img] [/quote]

得左~~

做乜做左罪惡城食人哈利波特呀?

sonicsoniccat 2006-12-22 21:19

呢度好耐冇野吹la:smile_19: ,搵d野吹下,吹下:smile_38:

Itz_me 2006-12-24 00:58

小弟覺得,可不可以大家在這分享一些簡單方便而又有趣的實驗?
好像上次mentols加可樂, 或者乒乓追水龍頭
易做又得意
得閑可以卑我CG班細路玩下學下o野

=)

joencc 2006-12-25 20:28

[quote]原帖由 [i]Itz_me[/i] 於 2006-12-24 12:58 AM 發表
小弟覺得,可不可以大家在這分享一些簡單方便而又有趣的實驗?
好像上次mentols加可樂, 或者乒乓追水龍頭
易做又得意
得閑可以卑我CG班細路玩下學下o野

=) [/quote]

你令我諗起亞記套霹靂大發現~~

Itz_me 2006-12-26 11:56

[quote]原帖由 [i]joencc[/i] 於 2006-12-25 08:28 PM 發表

你令我諗起亞記套霹靂大發現~~ [/quote]

啊?無看過……:smile_13:
好o吾好看o架?

joencc 2006-12-26 23:26

[quote]原帖由 [i]Itz_me[/i] 於 2006-12-26 11:56 AM 發表

啊?無看過……:smile_13:
好o吾好看o架? [/quote]

開心大發賤喎,何B果套呀~
都幾好睇架~

Itz_me 2006-12-27 23:33

小弟隻身漂流在外多年,獅城無亞記睇嘛。

去挖下BT睇睇有無先.. Hee..

如古 2006-12-31 01:30

hi
乜呢度咁靜

Itz_me 2007-1-1 17:12

感覺好像置頂反而沒人點?

joencc 2007-1-2 00:59

[quote]原帖由 [i]Itz_me[/i] 於 2007-1-1 05:12 PM 發表
感覺好像置頂反而沒人點? [/quote]

唔知呢~
哩個位擺明吹水位
有d模稜兩可題目其實可以響哩度玩,又唔會扣分
可惜d人寧願響樓下搏下我會唔會出手
激奀

如古 2007-1-5 15:19

其實吹水貼唔駛講科學野啦

joencc 2007-1-5 18:31

[quote]原帖由 [i]如古[/i] 於 2007-1-5 03:19 PM 發表

其實吹水貼唔駛講科學野啦 [/quote]

如版主係邊版呀?

如古 2007-1-6 02:14

新聞同海德law
你睇我detail都睇到啦

joencc 2007-1-6 03:21

[quote]原帖由 [i]如古[/i] 於 2007-1-6 02:14 AM 發表
新聞同海德law
你睇我detail都睇到啦 [/quote]

聽佛頭講拗得好恆下喎果兩區~

如古 2007-1-6 12:28

而家好d喇

700Galant 2007-1-9 00:33

[quote]原帖由 [i]Itz_me[/i] 於 2006-12-27 11:33 PM 發表
小弟隻身漂流在外多年,獅城無亞記睇嘛。

去挖下BT睇睇有無先.. Hee.. [/quote]

你可以試下上網捃 " 大發現 " 日本原版。之前有fd send 過俾我,但係太耐唔見左。

700Galant 2007-1-9 00:35

[quote]原帖由 [i]joencc[/i] 於 2007-1-6 03:21 AM 發表

聽佛頭講拗得好恆下喎果兩區~ [/quote]
有乜拗,我以為得歷史版同宗教先會日日開火。

CM77 2007-1-9 12:31

如版主,係足球方面,彼此都是同路人。:loveliness:

joencc 2007-1-9 12:51

[quote]原帖由 [i]700Galant[/i] 於 2007-1-9 12:35 AM 發表

有乜拗,我以為得歷史版同宗教先會日日開火。 [/quote]

d親中同泛民主派不知幾激呀

有人好似稱呼果批親中為「土共」。

如古 2007-1-9 13:19

[quote]原帖由 [i]CM77[/i] 於 2007-1-9 12:31 PM 發表
如版主,係足球方面,彼此都是同路人。:loveliness: [/quote]

識貨

700Galant 2007-1-9 20:26

乜潮流興量子咩,今日一版有一半係問有關問題!:smile_27:

joencc 2007-1-10 10:23

[quote]原帖由 [i]700Galant[/i] 於 2007-1-9 08:26 PM 發表
乜潮流興量子咩,今日一版有一半係問有關問題!:smile_27: [/quote]

唔係呀~

joencc 2007-1-24 12:57

如果真係世界末日,亞科學家群走黎話仲有一個月就合包散,大家會點呢?

700Galant 2007-1-24 14:01

當然係番屋企唸經同目訓覺啦。:smile_30:

醫生話仲有一個月命就話有身後事要交帶,合包散的話就連dd都唔使做。:smile_45:

CM77 2007-1-25 15:01

有套舊西片,好似叫《末日救未來》,就係講呢樣o野,有線電影台間唔中都會重播,幾好睇,魔戒個主角都有份演出。

joencc 2007-1-26 10:04

[quote]原帖由 [i]CM77[/i] 於 2007-1-25 03:01 PM 發表
有套舊西片,好似叫《末日救未來》,就係講呢樣o野,有線電影台間唔中都會重播,幾好睇,魔戒個主角都有份演出。 [/quote]

所以大家好搵下d小行星呀之類,發現有小行星走緊黎,希望可以霸個 quota 入山洞啦~

CM77 2007-1-30 13:57

joe兄,升為「版主」喎。

joencc 2007-1-30 14:20

[quote]原帖由 [i]CM77[/i] 於 2007-1-30 01:57 PM 發表
joe兄,升為「版主」喎。 [/quote]

係呀~
終於可以將d帖自由d置頂喇~

yiulamsunny 2007-2-8 00:11

HIHI大家好,我個名叫sunny,是中三的,是一個極度的科學愛好者,雖然我只在讀中三.但我以經通曉科學及物理學,猶其是量子物理學quantom physics,我對科學是很有研究的,但仍有很多需要向大家學習,請大家多多指教!
頁: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 11 12 13
查看完整版本: 科學人小聚學會.吹水實驗室