查看完整版本 : 《衝上雲宵》看後感

Medalmore 2015-2-26 06:26 PM

《衝上雲宵》看後感

講真,你話我唔係撐Sam哥同Cool魔而入戲院就呃你嘅,再加上個卡士同電視版嘅口碑,所以入戲院前,我係充滿期望咁入戲院!但結果係…失望而回!

其實成套戲唔係出事在演唱,Sam哥仍然係Sam哥,Cool魔仍然係Cool魔,Sammi都仲係我以前我所識果個天后,古天樂都係咁型,阿佘同郭采潔等人都冇問題喎!但成套戲…卻係出晒事!

首先個故事根本就唔係電視版嘅延續,甚至根本只係得個電視版嘅殼嘅全新故事,咁都算,但套戲最大劑嘅係,佢根本無故事可言,三段所謂故事,可以完全冇互動,甚至草草收場,你可以話套戲你改乜嘢名都得!唯一可讚嘅,就係入面歌好聽畫面靚囉…即係我地係睇緊MV…

基本上我覺得入去戲院捧場嘅,大部分人應該好似我咁…中晒伏!

不過如果真係想入場睇嘅話,記住忘記咗電視版嘅劇情…你會好過d!



[url=http://www.discuss.com.hk/android][img=100,23]http://i.discuss.com.hk/d/images/r10/androidD.jpg[/img][/url]

snc 2015-2-27 08:17 PM

千其唔好買飛入場睇呢套戲,因為呢一套絕對係極爛極膠嘅劣質製作,人多角式多分薄晒啲戲份,劇本好唔惦,冇劇情可言;同航空公司完全無關,換咗背境係巴士公司一樣得;男主角性格突變,與電視劇毫不接軌;愛情戲欠缺說服力,完全唔令人感動,無法投入得到;似拍咗三個MV出黎,冇高潮、冇結局,突然話完就完,總之就係毫無誠意之作,難睇到嘔,呃錢!
頁: [1]
查看完整版本: 《衝上雲宵》看後感