查看完整版本 : 請問有冇讀architecture相關科目嘅師兄?

utorrent123 2015-10-22 08:50 PM

請問有冇讀architecture相關科目嘅師兄?

有冇讀architecture相關科目(architecture, civil, building...)嘅師兄可以share下d lecture notes?小弟想參考下。感謝🙏

[[i] 本帖最後由 utorrent123 於 2015-10-22 08:52 PM 編輯 [/i]]

空氣流動 2015-10-22 11:05 PM

可以試下去programme structure入面睇返d course profile
入面最底部分或者會有d參考書可以去睇睇嘅
如果有咩concepts唔明白都可以提出讓大家交流討論嘅:P

utorrent123 2015-10-23 07:03 PM

回覆 2# 的帖子

已經睇咗,但我想真係攞d notes睇下。師兄可唔可以share下?:smile_40:

空氣流動 2015-10-23 11:30 PM

不如調返轉, 問下咩叫notes會比較好
城大有notes, 其他院校有notes, CPD亦都有
究竟notes嘅作用係咩呢?

接受得高等教育, 應該都要學習自己面對一大堆資料之下如何整理
亦都要學習速讀同消化理解一段文字呢

如果你睇嚟係想了解果科適唔適合自己修讀
不妨直接提出相關問題同埋自己嘅取向同能力等等
如果係睇完書都唔明白concepts, 亦都可以喺到提出讓師兄師姐, 甚至去各行各業版讓業界從業員一齊去討論交流呢
去到呢個level都要學習去發掘去尋問甚至互相交流而唔再係填鴨式教育
甚至其實香港去到呢個階段先講呢種技能已經係遲緩了:smile_15:

snotrge 2015-11-24 04:24 PM

*** 該帖被屏蔽 ***
頁: [1]
查看完整版本: 請問有冇讀architecture相關科目嘅師兄?