查看完整版本 : 緊急!!!POLY HD VS HKCC ASSO

青頭萬歲 2016-8-8 12:18 PM

緊急!!!POLY HD VS HKCC ASSO

岩岩睇完OFFER,依家個心好1516唔知點揀好:smile_27: 希望各位CHING指點下細佬
小第DSE成績3444544 BEST5 21分 4+1 20分 (希望APPEAL會成功:smile_13: )
依家有3條路揀
1. POLY HD INTERNATIONAL TRANSPORT LOGISTIC (UGC JUPAS OFFER)
2. HKCC HOTEL ASSO
3. 恆管 BBA
我個人黎講對HOTEL興趣最大 對HD果科都唔抗拒,但係就唔太想恆管(始終唔係UGC同八大,讀嘅野又間間U都有)
我有睇過下D舊POST 但係都唔知要HD定ASSO好,有人話HKCC HOTEL唔差但係又有人話HD比較易升番U,搞到我好1516
所以想問下各位CHING意見,ASSO定HD會易升D,我主要都係想入番U 係唔係讀HOTEL就唔係咁必要
感激:smile_42: :smile_42:

zonatus 2016-8-8 01:39 PM

HD, 升上Degree 機會較好

青頭萬歲 2016-8-8 01:48 PM

但係我見好多人都話難:smile_13:會易爛GRADE,個GPA低

liliiy.w 2016-8-8 02:34 PM

D人話poly HD gpa難高,想入返大學唔好讀

arabelst831 2016-8-8 09:46 PM

感覺上要上返UGC頭兩個POLY課程會易D, 而且亦係POLYU比較有力嘅科目
HOTEL升學方面我唔知, 但既然有興趣何不考慮

至於HD ITL可以較易接BBA ISTL, 但此科甚專
如果你望完課程綱要但對ITL/商科內容完全無感, 就有機會比較難溫得入腦

[[i] 本帖最後由 arabelst831 於 2016-8-8 09:49 PM 編輯 [/i]]

布佬 2016-8-9 04:39 PM

今年外甥女HD MM(2年前DSE入)取3.75, 回歸 UGC MM 第3年
MM=marketg mgmt

青頭萬歲 2016-8-10 01:33 AM

多謝CHING們意見:)
頁: [1]
查看完整版本: 緊急!!!POLY HD VS HKCC ASSO